•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ponovo se gradi Most na reci Kwai

Šri Lanka će ponovo izgraditi most koji je uništen u slavnoj sceni iz filmskog klasika iz 1957., "Most na reci Kwai", a radovi ćtrajati oko dve godine, prenosi BBC.

Film, snimljen prema romanu Pierra Boullea, prikazuje britanske ratne zarobljenike u japanskom zarobljništvu koji su prisiljeni da izgrade most za železničkoj pruzi koja povezuje Tajland i Burmu, ali celi film reditelja Davida Leana snimljem je na Šri Lanki.

Vlasti se nadaju da će most smiriti uzavrele strasti lokalnog stanovništva koje negoduje zbog izgradnje brane na reci Kelani koja je poznata po brzacima i kajakarenju po divljim vodama te je i popularno odredište turista.

Stvarni most na reci Kwai se nalazi na Tajlandu i proteže se nad delom reke Mar Kong koja je preimenovana u Khwae Yai.

Film Most na reci Kwai osvojio je nekoliko Oscara, uključujući i Oskara za najbolji film, a u njemu su glumili Alec Guiness, William Holden i Jack Hawkins.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu