•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Passengers (2016)

Koliko stvarno loše može da vam bude ukoliko se nađete u ulozi Chrisa Pratta, ili Jennifer Lawrence, i morate da provedete ostatak svojih života zajedno, sami na ogromnom svemirskom brodu, na kojem je svaka vaša potreba zadovoljena? Aurora, lik koji Lawrenceova glumi u filmu „Passengers“, u režiji Morten Tyldum, ima posebnu sreću – ona je osrednji pisac koji svoju publiku privlači svojim otrcanim frazama.

Međutim, onima koji gledaju ovaj film on može postati i pomalo dosadan na momente, naročito kada dijalog u samom filmu, koji je pisao Jon Spaiths, ko-scenarista filma „Doctor Strange“, bude ravan prozi koju Aurora piše. Ipak, kao egzistencijalna alegorija, premisa ovog filma ima svoje mogućnosti. U dalekoj budućnosti Aurora i Prattov lik, Jim, su odlučili da se odreknu svojih života na „prenaseljenoj i precenjenoj“ Zemlji da bi se otisnuli na 120 godina dugo putovanje sa ciljem da se nasele na nekoj nastanjivoj planeti. Njihovi motivi su nepotpuni i banalni. Aurora kaže Jimu kako njegovi razlozi zvuče kao slogani iz oglasa emigracionih kompanija (ili, kad smo već tu, kao njena dela). „Slogani su ponekad istiniti“, odgovara joj Jim.

Međutim, stvari se ne odvijaju po planu i oni se bude iz stanja hibernacije u svojim svemirskim kapsulama čak 90 godina pre predviđenog vremena. Na svu sreću, oboje izgledaju kao filmske zvezde i ubrzo zatim se zaljubljuju jedno u drugo. Ipak, postoji i originalni greh u njihovom raju, te se njih dvoje otuđuju jedno od drugog, ostavljajući jedno drugo da svoju tugu utapaju svako za sebe u svemirskom baru, koji vodi besprekorni i laskavi android Arthur (kojeg igra Michael Sheen kao mešavinu barmena iz filma „The Shining“ i C-3PO-a).

Šta je svrha života? Da li su ljudi osuđeni na samoću? Mogu li se neoprostive stvari ipak oprostiti? Sve su ovo dobra pitanja, ali brod počinje da se kvari, kao i film.

Možda je više spektakularnijih specijalnih efekata moglo da pomogne ovom filmu, ili bar nešto kreativnije od svemirskog broda koji liči na ogroman ukras na jelki u obliku vadičepa. Da je napisan kao dobra tročlana predstava, „Passengers“ bi možda i bio prvoklasan film. Umesto toga, ovo je samo još jedna osrednje uzbudljiva vožnja.

Žanr:avantura, drama, romansa
Godina:2016
Reziser:Morten Tyldum
Scenario:Jon Spaihts
Uloge:Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
Uzrast:PG-13
Box office:80.9M USD
Studio:Columbia Pictures, LStar Capital, Village Roadshow Pictures
Zemlja:United States
Website:www.passengersmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...