•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Paskaljeviću Gran pri u Italiji

Na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Bariju, na jugu Italije, srpsko-indijska koprodukcija "Zemlja bogova" reditelja Gorana Paskaljevića, osvojila je najviše priznanje - Gran pri za najbolji film i režiju u kategoriji inostranih filmova prikazanih u ovogodišnjoj konkurenciji.

Žiri, sastavljen od 30 gledalaca-filmofila, izabranih posebnim konkursom iz cele Italije, jednoglasno je dodelio nagradu Paskaljevićevom filmu.

"Ova nagrada mi puno znači pošto dolazi od žirija koji je sastavljen od vas gledalaca za koje mi, filmski umetnici, prevashodno pravimo filmove", rekao je Paskaljević na svečanoj dodeli nagrada u velelepnoj dvorani pozorišta "Petruzeenli".

"Osim ovog visokog priznanja, sa sobom ću u Srbiju poneti i divne utiske iz vašeg grada u kome sam imao prilike da snimam nekoliko scena jednog od mojih prethodnih filmova, 'Medeni mesec'. Početkom iduće godine počeću snimanje filma pod nazivom 'Moje ime je Muhamed', čiji će se jedan deo radnje odigravati u okolini vašeg grada. Raduje me da će se naše uzajamno prijateljstvo nastaviti", kazao je Paskaljević.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Heri Himler za ulogu u američkom filmu Breda Siberlinga "Običan čovek", a za najboljeg glumca proglašen je Argentinac Leonardo Sbaraglja za ulogu u filmu "Drugi brat" reditelja Adriana Kaetana.

Ove godine festival, koji se održava deveti put, okupio je 75.000 gledalaca i brojne goste, kao što su Klaudija Kardinale, Fani Ardan, Greta Skaki, Ðankarlo Ðanini, Valerija Bruni-Tedeski, Volker Šlendorf, Žak Peren, Margaret fon Trota, Andrej Končalovski i mnogi drugi italijanski glumci i autori.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsednika Republike Italije, a direktor festivala je Feliče Laudadio, bivši direktor filmske Mostre u Veneciji, koji je u poslednjih osam godina uspeo da festival u Bariju uzdigne do jedne od najznačajnijih filmskih manifestacija u Italiji.

U svom 17. igranom filmu, koji smatra svojim najintimnijim ostvarenjem, Paskaljević govori o Raulu Negiju, koji se posle 40 godina provedenih u Engleskoj vraća u svoje selo, što je uznemirilo njegove stanovnike.

Film koji je sniman u vrletima Himalaja, imao je svetsku premijeru na festivalu u Torontu u prestižnoj selekciji "Masters", u okviru koje se prikazuju nova dela filmskih velikana današnjice, a zahvaljujući američkom gigantu "Amazon"-u Paskaljevićevo ostvarenje će gledati publika u više od 140 zemalja.

Website:Tanjug
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...