•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi holivudski trend - rimejk Diznijevih crtaća

Diznijevi crtaći bili su važan deo odrastanja za mnoge generacije - od "Knjige o džungli", preko "Uspavane lepotice" do "Lepotice i zveri" i "Damba", ove animirane bajke učile su decu važnim životnim lekcijama i tako bi, smatraju mnogi, trebalo i da ostane.

Međutim, zahvaljujući odbijanju Holivuda da rizikuje u potrazi za isplativim projektima, pojavo se novi trend - rimejkovi Diznijevih klasika u formi igranog filma.

Prvi je bio Tim Barton sa "Alisom u Zemlji čuda", potom je usledio rimejk "Uspavane lepotice" sa Anđelinom Džoli kao "Grdanom".

Inspirisan ogromnom publikom (i zaradom) koju su ovi filmovi privukli, Dizni sada planira rimejkove i drugih crtaća, piše Indipendent i podseća da je sve počelo još 1990-ih sa igranim filmom "101 dalmatinac" u kome je Kruelu igrala Glen Klouz.

Iduće godine u bioskope stiže rimejk "Pepeljuge" u režiji Keneta Brane sa Lili Džejms u naslovnoj ulozi. U filmu igraju i Kejt Blančet i Helena Bonam Karter.

U pripremi su i dva rimejka "Knjige o džungli". Jedan u produkciji Diznija, drugi Vornera.
U Diznijevoj verziji, koju režira Džon Favro, glasove pozajmljuju Bil Marej (Balu), Idris Elba (Šir Kan), Ben Kingsli (Bagira), Skarlet Johanson (Ka).

U Vornerovoj verziji, koja je režiserski debi Endija Serkisa (Golum), biće korišćena tehnologija iz "Gospodara prstenova" kako bi se kreirale životinje dok će im glasove pozajmiti Benedikt Kamberbač (Šir Kan), Kristijan Bejl (Bagira), Kejt Blančet (Ka).

Dizni i Vorner bros rade i na rimejkovima "Lepotice i zveri". Diznijevu će režirati Bil Kondon dok je Giljermo del Toro trebalo da režira Vornerovu sa Emom Votson, ali se povukao iz projekta.

U pripremi je i film "Kruela" o Krueli de Vil, glavnom negativcu iz "101 dalmatinca". Izvršni producent biće Glen Klouz ali drugih informacija o projektu nema.

I drugi studiji i produkcione kuće zainteresovani su da se priključe trendu rimejkova crtaća pa se očekuje rimejk "Male sirene" u režiji Sofije Kopole za Universal, dok je Tim Barton, navodno, zainteresovan da za Vorner uradi "Pinokija".

Rimejkovi, generalno, imaju lošu reputaciju. Najčešće su, piše kritičar Indipendenta, lošiji od originala sa izuzetkom "Čoveka zvani hrabrost" braće Koen, "Igraj svoju igru" Stivena Soderberga ili "Dvostruke igre" Martina Skorsezea.

Sa druge strane, ponovno prepričavanje Diznijevih crtaća može da privuče novu publiku a prelaz sa animacije na igranu formu pruža mnoge mogućnosti.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...