•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nezvanične nagrade Festivala Nataši Ninković, Nikoli Rakočeviću i Denisu Muriću

Međunarodna federacija filmskih kritičara FIPRESCI Srbija nagradila je Natašu Ninković, Nikolu Rakočevića i Denisa Murića. Specijalna priznanja međunarodnog Viva festivala pripala su filmovima, režiserima scenaristima i glumcima filmova „Isceljenje“ i „Bez stepenika“.

Zvanični program 50. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma završen je sinoć. Tokom 6 festivalskih dana publika je videla 16 filmova na Letnjoj pozornici i u bioskopu „Kupina“. U isto vreme činili su to i zvanični žiri festivala, ali i brojni kritičari.

Tako je Međunarodna federacija filmskih kritičara, FIPRESCI Srbija, za najbolju žensku ulogu nagradila Natašu Ninković, za ulogu u filmu “Bez stepenika”, jer je dramski upečatljivo i emotivno osmišljeno tumačila lik.

Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Nikola Rakočević i to za uloge u filmovima “Branio sam Mladu Bosnu” i “Travelator”. Kako obrazlaže žiri on je nagrađen za provokativnu i uverljivu interpretaciju dva potpuno različita lika smeštena u vremenski i žanrovski suprotnom kontekstu.

Specijalno priznanje za najboljeg debitanta dobio je Denis Murić za uloge u filmovima “Ničije dete” i “Enklava” i to kako se navodi „za uzbudljivu svežinu izraza kojim tumači izuzetno zahtevne uloge svojih vršnjaka“.

Specijalna priznanja međunarodnog Viva festivala pripala su filmovima, režiserima scenaristima i glumcima filmova „Isceljenje“ i „Bez stepenika“.

Nagrada „Zlatno drvo“ u kategoriji religije, dodeljena je filmu Isceljenje, za izuzetan poetski filmski esej o pomirenju i isceljenju ljudskih duša. Ovaj film će i otvoriti „Viva fest“ 2016. godine.

Nagrada „Zlatni leptir“ u kategoriji ekologije, pripala je filmu „Bez stepenika“ za tiho, emotivno filmsko kazivanje o ekologiji duša triju generacija i psihodinamici porodičnog života. Ovaj film zatvoriće „Viva fest“ 2016. godine.

Zvanične nagrade biće uručene večeras na svečanom zatvaranju Festivala. Tada ćemo saznati saznati ko su ovogodišnji laureati „Grand prix Naise” za najbolje glumačko ostvarenje, nagrada “Carica Teodora” za najbolju glavnu žensku ulogu i “Car Konstantin” za najbolju glavnu mušku ulogu, kao i Povelje za izuzetnu žensku ulogu, Povelje za izuzetnu mušku ulogu, Nagrade za žensku epizodnu ulogu, Nagrade za mušku epizodnu ulogu i Nagrade za debitansku ulogu.

Nakon svečanog programa i uručenja festivalskih nagrada publika će videti dva gostujuća filma, koja će imati svoju svetsku premijeru. Prvi je Panta Draškić – Cena časti, a drugi film koji je radila niška ekipa – Stari Niš-moj Niš.

Website:cityradio.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...