•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Matchstick Men (2003)

Tokom duge i bogate rediteljske karijere, poznati Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Detektiv i dama, Crna kiša, 1492: Osvajanje raja, Hannibal, Šibicari, Kraljevstvo nebesko, Dobra godina, Američki gangster), sigurno najvažniji savremeni britanski reditelj u Hollywoodu, ljubitelj filmova Stanleya Kubricka i nekadašnji reditelj reklamnih spotova, nominovan za Oscara za režije izvrsnih ostvarenja "Thelma i Louise", "Gladijator" i "Pad Crnog jastreba", dokazao se kao vrstan autor žanrovski vrlo raznolikog opusa.

Sredovečni Roy Waller (N. Cage) iskusni je varalica, izuzetno spretan i slatkorečiv, koji naivne žrtve obrađuje uz pomoć svog mladog i podjednako veštog partnera Franka Mercera (S. Rockwell). Roy pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja, pa vrata svog stana uvek zatvara tri puta, a sve goste prisiljava na izuvanje cipela. Ako redovno pije lekove, Roy uspeva da ostane pribran i kontrolise svoje postupke. Jednog dana, dok s Frankom priprema složenu prevaru Chucka Frechettea (B. McGill), od kog nameravaju da izvuku milion dolara, Roy neplanirano ostane bez lekova. Kad se za pomoć obrati uglednom psihijatru dr. Kleinu (B. Altman), doktor ga uz tretman pilulama pozove i na psihoterapiju. Nakon nekoliko razgovora s Kleinom, tokom kojih psihijatru poveri detalje o svojoj prošlosti i propalom braku sa Heather (M. Walters), s kojom možda ima i dete koje nikad nije video, Roy shvati da mu terapija pomaže i da polako počinje da se oslobađa fobija. A onda mu jednog dana neočekivano na vrata pozvoni 14-godišnja Angela (A. Lohman), šarmantna, dobrodušna i pomalo naivna devojka koja mu kaže da je njegova ćerka. Zbunjen i iznenađen, Roy ubrzo počnijne da se zbližava s Angelom, koju privremeno primi u svoju kuću. A kad na njen nagovor pristane Angelu upoznaje s tajnama svog posla, Roy shvati da bi i sebe i ćerku mogao da uvali u grdne nevolje...

"Šibicari" je majstorski režirano ostvarenje koje pleni impresivnom vizualnošću, efektnim stilizacijama, veštom izmenom dinamičnih akcionih sekvenci i dramskih prizora primereno sporog ritma, precizno komponovanim kadrovima i vrlo atmosferičnom fotografijom Johna Mathiesona, efikasnim koprisćenjem impresivne muzike oskarovca Hansa Zimmera i krajnje raspoloženim glumačkim nastupima. U glavnoj ulozi je oskarovac N. Cage (Cotton Club, Arizona Junior, Napuštajući Las Vegas, Hrid, Con Air, Čovek bez lica, Zmiske oči, 8 mm, Nestali u 60 sekundi, Mandolina kapetana Corellija, Gospodar rata, Ghost Rider, Next), a njegovi partneri su S. Rockwell (Poslednji izlaz za Brooklyn, Superstar, Zelena milja, Charliejevi anđeli, Pljačka, Ispovedi opasnog uma) i A. Lohman (Beli oleandar, Dobro čuvane laži, Beowulf).

Žanr:komedija, krimi, drama
Godina:2003
Reziser:Ridley Scott
Scenario:Eric Garcia, Nicholas Griffin
Uzrast:PG-13
Award:3 nominacija
Box office:36.9M USD
Studio:Warner Bros., ImageMovers, Scott Free Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....