•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Malo poznate činjenice o likovima iz crtaća i njihovoj omiljenoj hrani

Svi smo imali one trenutke kada smo poželeli da se, makar na kratko, vratimo u doba detinjstva, kako bismo ponovo doživelii onaj osećaj bezbrižnosti ili se prepustili igri punoj mašte sa drugarima. Svakako, jedan od omiljenih trenutaka iz ovog perioda je iščekivanje da krene naš omiljeni crtać.

Međutim, da li ste primetili da likovi iz popularnih crtanih filmova uvek imaju određenu omiljenu hranu bez koje ih prosto ne možemo zamisliti?

Ekipa online servisa za naručivanje hrane Donesi.com, Izdvojila je neke od najinteresantnijih i pripremila za vas listu od koje ćete sigurno ogladneti, a možda i saznati nešto novo o vašim omiljenim junacima iz crtaća, kao i o hrani koju obožavaju.

Homer Simpson i krofne

Na početku naše liste je junak iz crtaća koji je gotovo uvek gladan - Homer Simpson. On obožava klopu, a njegov zaštitni znak svakako su krofne i neprevaziđena replika “Mmmm ….. krofne” (Mmm.. donuts), koju izgovara u skoro svakoj epizodi. U dvadeset drugoj epizodi desete sezone “They saved Lisa s brain”, njegova zaluđenost krofnama prelazi na jedan potpuno novi nivo. U ovoj epizodi gostujući lik Stiven Havkin govori Homeru: “Tvoja teorija o univerzumu oblika krofne je intrigantna… možda ću morati da je ukradem.”

Ipak, Homerova ideja nije daleko od istine. Na osnovu jedne od hipoteza koje su kreirali naučnici, kosmos je zapravo trodimenzinalan, ili jednostavno, oblika krofne.

Popaj i spanać

Čini se da je naš omiljeni jednooki mornar uspostavio osnove za verovanje da nam spanać daje snagu. Žao nam je što ovo moramo da vam saopštimo, ali spanać neće povećati vaše mišiće. Ovo verovanje zapravo je nastalo zbog zaboravljenog zareza.

Nemački hemičar Erik Von Volf je 1870. godine utvrdio da spanać sadrži gvožđe, ali dok je prepisivao svoje beleške, zaboravio je da upiše decimalni zarez. Umesto da evidentira kako 100 grama spanaća sadrži 3,5 miligrama gvožđa, zapisao je da sadrži 35 miligrama. Prema rečima Semjuela Arbesmana, ukoliko u organizam unesemo 100 grama spanaća, to bi bilo isto kao da smo pojeli mali deo spajalice. Svakako, Popaj je imao veliki uticaj na povećanje prodaje i konzumacije spanaća u Americi za trećinu.

Garfild i lazanja

Garfild je ciničan, ironičan i voli da uništava stvari. Međutim to nije uticalo na popularnost ovog mačka, s`obzirom da na facebook-u ima oko 17 miliona fanova.

Nezavisno od toga da li spadate u osobe koje više vole pse ili mačke, najverovatnije volite to što Garfild mrzi ponedeljak. Kako je rođen u italijanskom restoranu, obožava lazanje, koje opisuje kao “savršenu prirodnu hranu”. Jedan od njegovih najboljih poteza je kada je napravio čuveni sendvič od dve pice i lazanja.

Duško Dugouško i šargarepa

Duško Dugouško ima dva zaštitna znaka, a to su šargarepa i replika “Šefe, koji ti je vrag?” Ali, kako je došlo do toga, niko zapravo ne zna. Pretpostavlja se da su kreatori ovog crtanog lika inspiraciju pronašli u pojedinim filmskim ostvarenjima.

U ostvarenju reditelja Frenka Kapra “Dogodilo se jedne večeri”, Klark Gejbl nervozno gricka šargarepu. Sa druge strane, u komediji iz 1939. godine “Moj čovek Godfri”. Vilijam Pavel više puta izgovara rečenicu “Šefe, koji ti je vrag?” (What`s Up, Doc?).

Iako se razgovor tokom klope ne samo ne preporučuje, već smatra i nepristojnim, neko je to ipak morao da uradi. Ta uloga pripala je Melu Blenku koji je Dušku Dogušku pozajmio glas, kako je snimanje replike “Šefe, koji ti je vrag?”, delovalo nekompletno bez zvuka zeca koji klopa šargarepu. Možda ćete se iznenaditi, ali ovo je za Mela bio težak zadatak

“Pre svega, ja zapravo ne volim šargarepu, posebno ne sirovu.”, u jednom intrevjuu istakao je Blenk.

Vini Pu i med

Poznat po svojoj ljubavi prema medu, Vini Pu svakog jutra, odmah nakog buđenja pita “Šta imamo za doručak?”. Uostalom, ostatak njegovog dana sastoji se iz različitih avantura u koje se upušta sa Kristoferom Robinom ili Peglatom, a sve to kako bi došao do svoje omiljene hrane, meda. Ali, zašto je Vini pu toliko fasciniran medom?

Sve počinje onog dana kada je grupa prijatelja otišla na odmor u Honopolis,i odsela u Tigrovoj vikendici. Bio je kišan dan, tako da su odlučili da ostanu u kući, te je Vini Pu krenuo u istraživanje i završio u mračnoj sobi. Pre nego što je uspeo da shvati šta ga je snašlo, okliznuo se i upao u lonac sa medom. Kasnije toga dana, Tigar ga je pronašao na samom dnu dubokog lonca i shvatio da je Vini Pu pojeo sav med. Tog trenutka, med je postao omiljena hrana Vini Pua.

Nindža kornjače i pica

Ova četiri super heroja, koja su imena dobila po umetnicima iz doba renesanse, svoje aktivnosti sprovode iz njujoroške kanalizacije. Ali, ono što ih karakteriše je neosporna veza sa picom, koja je sastavni deo franšize “Nindža Kornjače”. od samog početka. Zapravo, ono što naše omiljene Nindža kornjače vole više od borbe protiv kriminala, je topla, sveža pica. Kad god Leonardo, Donatelo, Mikelanđelo i Rafaelo žele da se odmore, to je uvek zbog pice, a neretko pice koje klopaju sadrže ne tako standardne dodatke, kao što su: školjke, puter od kikirikija ili čokoladne mrvice. Njihov zakleti neprijatelj Sekač, takođe zna da je pica kriptonit za Nindža kornjače, te je više puta, prilikom kovanja planova kako da ih uništi, razmišljao kako da picu iskoristi u te svrhe.

Čak su i kreatori Kevin Istman i Piter Lard, često konzumirali picu u vreme kada su radili na ovom crtanom filmu.

“Pizza Hut” je svojevremeno osmislila “Four cheesy bites” picu na osnovu karaktera Nindža kornjača:

Mikelandjelo: kobasice, šunka, ananas, halapenjo;

Donatelo: piletina, pečurke, zelena paprika i paradajz;

Leonardo: sladak crveni luk, crne masline, zelene paprike i pečurke;

Rafaelo: kobasice, slanina i govedina.

Obeliks i Asteriks vs. divlja svinja

Pored čarobnog napitka, ovi nepobedivi Gali vole da uživaju u dobro spremljenoj hrani, a na vrhu liste je divlja svinja, dok se scena u kojoj Obeliks uživa u ovom specijalitetu pojavljuje u skoro svakoj epizodi.

Jedna od najboljih scena sa hranom dešava se u epizodi “12 zadataka” odmah nakon borbe sa velikom rimskom vojskom u kojoj su ih Gali porazili, nakon čega nastaje polemika da li su Gali zapravo Bogovi? Kako bi to otkrili Rimljani su osmislili plan i zadali im 12 zadataka koje moraju ispuniti ne bi li dokazali da li je to tajna njihove nepobedivosti. Ukoliko ne ostvare jedan od zadataka Gali će postati rimski robovi.

Nakon gomile zanimljivih i smešnih avantura, došlo je vreme da Obeliks pokaže koliko zapravo može pojesti. Jedan od zadataka je da Obeliks do poslednjeg zalogaja pojede hranu koju će mu pripremiti slavni kuvar Titana Manekenpiks i time učiniti nešto što do sada nijedan običan smrtnik nije uspeo uraditi. Iznenađjuće ili možda ne, ali to je upravo ono što je Obeliks i uradio, pojeo je sve ukusne đakonije koje su mu servirali i čak je tražio i da mu donesu još :)

_ _

Donesi.com je internet start-up osnovan 2006. godine, kao inovativno rešenje za onlajn naručivanje hrane i jedna je od prvih evropskih web platformi za dvosmernu komunikaciju klijenata i restorana.

Od kraja 2014. godine Donesi.com posluje u sastavu globalnog servisa za naručivanje hrane na internetu, foodpanda, dela najveće nemačke e-commerce firme, Rocket Internet. Donesi.com danas posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Website:donesi.com
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila