•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Koji filmski psihopata je najrealističniji?

Uprkos tome što na filmskom platnu deluju vrlo zastrašujuće, psihopate nalik Normanu Bejtsu i Hanibalu Lektoru zapravo i nisu toliko realistične kao njihove ‘kolege’ iz stvarnog života.

Grupa belgijskih psihijatara započela je 2013. godine projekat gledanja više od 400 filmova da bi odlučili koji fiktivni psihopata je najviše nalik onima iz realnosti.

Nakon tri godine, desetoro stručnjaka svelo je izbor na 126 fiktivnih likova, a nakon detaljne analize najrealističnijim je proglašen Anton Čigur iz filma “Nema zemlje za starce”.

“Čini se da je Čigur efektno nepovrediv i otporan na bilo kakav vid emocija ili ljudskosti”, obrazložili su.

Tim je objasnio da su ostali likovi bili neuverljivi, jer je njihovo ponašanje bilo suviše ekstremno. Osim tendencije ka nasilju, ponašanje psihopata je zapravo mnogo suptilnije, navodi Biznis insajder.

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....