•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kanski pobednik Dheepan u distribuciji MCF Megacom filma stiže na FEST

Za najbolje ostvarenje 68. Kanskog festivala proglašen je film Žaka Odijara „Dheepan”, a zahvaljujući distributerskoj kući MCF MegaCom Film biće prikazan sledeće godine na FEST-u.

Itan Koen, koji je ove godine sa svojm bratom Džoelom bio kopredsedavajući žirija, rekao je da su svi bili oduševljeni francuskim filmom „Dheepan” i da je odluka bila brza. Ganula ih je priča o troje građana Šri Lanke, koji se pretvaraju da su porodica, kako bi pobegli iz ratom zahvaćene zemlje. Imigranti uspevaju da se domognu Francuske, ali ih u predgrađu Pariza čeka drugačiji oblik nasilja.

Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju novog filma starog kanskog „vuka” Hu Hsao Hsijena „The Assassin” kome je pripala nagrada za režiju i filma „Chronic” meksičkog reditelja Mišela Franka koji je dobio nagradu za naJbolji scenario. U filmu „Chronic” Tim Rot igra bolničara koji sklapa prijateljstva sa bolesnicima na samrti.

Za ulogu u filmu Toda Hejnea „Carol” nagrađena je mlada američka glumica Runi Mara, koja je prestižnu nagradu podelila sa Emanuel Berko koja je zablistala u filmu „Mon Roi”, čiju režiju potpisuje Mejven Besko. Oba pomenuta filma sa nagrađenim glumicama stižu u bioskope do kraja godine.

Na repertoaru domaćih bioskopa naći će se još jedan dragulj Kanskog festivala, u pitanju je film „The Measure of a Man” Stefana Briza. Vinsent Lindon nagrađen je za najbolju ulogu u pomenutom filmu, a publika će biti u prilici da ga gleda u ulozi sredovečnog čoveka koji ostaje bez posla.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila