•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

K-PAX (2001)

Ovom prilikom ću se pozabaviti jednim filmom za koji verujem da nije isuviše poznat našoj publici a svakako zaslužuje pažnju. Reč je filmuK-PAX reditelja Jana Softlija. U glavnim ulogama možete prepoznati Kevina Spejsija i Džefa Bridžisa.

Sama priča je je osvežavajuća, inovativna i drži pažnju gledaoca sve vreme. Prot, kojeg glumi Kevin Spejsi, nalazi se u mentalnoj instituciji i tvrdi da je vanzemaljac koji je u poseti planeti Zemlji. Dodeljen je relativno ravnodušnom psihijatru kojeg tumači Džef Bridžis. On je u početku jako skeptičan prema Protovim rečima, ali kako vreme prolazi počinje da se koleba i da uspostavlja bliži odnos sa svojim pacijentom. Možda najzanimljiviji trenuci su Protovi povremeni osvrti na odlike života na Zemlji i etičke vrednosti našeg društva. Naravno, uzevši u obzir istoriju Spejsijevih uloga i ovo ostvarenje nosi par preokreta u priči koje neću otkriti. Žanrovi se prepliću od drame, trilera, misterije, pa sve do naučne fantastike.

Može se reći da je ovo jedan od podcenjenijih filmova koji svakako ne zaslužuje da se tako tretira. Spejsi je ovde u svom elementu, odlična gluma na kakvu smo navikli. Doduše, može se reći da Bridžis nije na svom uobičajnom nivou, imali smo prilike da se uverimo da on stvarno nije glumac koji glumi uvek na isti način i koji ima raznovrstan repertoar, ali mu ova uloga nije baš legla, moglo je to i bolje. U svakom slučaju, film podstiče na razmišljanje i svakako ga vredi pogledati.

Autor: Goran Popović (Punjeni paprikaš)

Žanr:drama, sf
Godina:2001
Reziser:Iain Softley
Scenario:Gene Brewer, Charles Leavitt
Uloge:Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack
Uzrast:PG-13
Award:dve nominacije
Studio:IMF Internationale Medien und Film GmbH & Co. 2. Produktions KG, Intermedia Films, Lawrence Gordon Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...