•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

J.K. Rowlings na malim ekranima

Koprodukcija BBC-a i HBO-a iznedrila je novu dramu, mini seriju naziva The Casual Vacancy smeštenu u ruralne predele Ujedinjenog Kraljevstva. Serija je ekranizacija jednog od romana obožavane spisateljice J. K. Rowling, koji barem ovog puta nije smešten u fantastiÄni svet Äarobnjaka i Äudesnih bića.

Roman The Casual Vacancy autorka je izdala 2012. godine i to joj je prva knjiga koja cilja na odraslu publiku. Roman je u prvoj nedelji svoga izdanja u Velikoj Britaniji zaseo na 15. mesto best sellera, s vrlo dobrim iako ne i odliÄnim osvrtima književnih kritiÄara.

Glavne teme serije su, koje bi neki nazvali tipiÄno britanskim, sukob interesa podeljenih klasa te siromaštvo i kriminal koji „nagrÄ‘uju“ pitoreskni gradić Pagford, prema viÄ‘enju onih koji tim slojevima ne pripadaju.

Središnji zaplet se okreće oko upražnjenog mesta na opštinskome veću smrću jednog od većnika. Situaciju dodatno zakomplikuje, uz nadolazeće izbore, želja nekih lokalnih politiÄara da središnje seosko okupljalište pretvore u nekretninu koja će donositi više profita, poput spa centra.

Scenario za mini seriju je prilagodila Sarah Phelps dok se režije prihvatio Jonny Campbell.

GlumaÄka postava je prepuna poznatih britanskih glumaca koji ukljuÄuju svetske zvezde kao što su Michael Gambon i Rory Kinnear, zatim tu se nalaze i Julia McKensie, Keeley Hawes, Rufus Jones, Keeley Forsyth, Abigail Lawrie, Monica Dolan, Simon McBurney, Richard Glover, Marie Critchley i Michelle Austin.



Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu