•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

HBO želi da svake godine snimi po jednu domaću seriju na Balkanu

Produkcijski gigant HBO, poznat po hit serijama poput "Igre prestola", odlučio je da svake godine po jednu domaću TV dramu snima na Balkanu.

Snimanje u takozvanom regionu Adria, koji podrazumeva Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Makedoniju i Crnu Goru, najavljeno je na forumu CineLink Dram u okviru Sarajevo Film Festivala.

"Naš je cilj saradnja sa lokalnim talentima kako bismo snimili kvalitetne serije prilagođene primarno domaćoj publici", kazao je Steve Matthews, izvršni producent drame na HBO-u.

Kako bi ostvarili taj cilj, pokrenuli su konkurs "First Drafts" za pronalazak najboljeg scenarija iz našeg regiona.

"Tragamo isključivo za lokalnim pričama", poručio je Matthews, prenosi Screen Daily.

Prijave se primaju do 15. novembra.

Da su organizatori SFF-a ponosni na ovaj uspeh potvrdio je i direktor festivala Mirsad Purivatra ponovivši da SFF nastoji pružiti što bolje uslove filmskim profesionalcima za velike projekte.

HBO Europe je još 2010. godine počeo producirati projekte u istočnoj Evropi, poput rumunske drame "Umbre", mađarskog trilera "Aranyélet" i češke kriminalističke serije "Mamon". Nedavno je serija "Igra prestola" snimana u Hrvatskoj.

Novom inicijativom i ostatak regiona priključiće se svetskim tokovima.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...