•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumačka legenda Omar Šarif boluje od Alzheimerove bolesti

Životna priča egipatske glumačke legende Omara Šarifa jedna je od najtužnijih u filmskoj istoriji. I kao da mu život nije doneo dovoljno nedaća, njegov sin Tarek je obznanio da glumac boluje od Alzheimerove bolesti.

Zvezda kultnih filmova "Lawrence od Arabije" i "Doktor Živago" još uvek prepoznaje članove porodice, ali kada mu obožavatelji prilaze oseća se zbunjeno i nekih se stvari iz svoje karijere ne može setiti, otkrio je njegov sin.

Šarifov život obeležile su afere s brojnim ženama, zavisnost od kocke i izgubljeni milioni, ali i razvod od jedine žene koju je istinski voleo.

Rođen je kao Michel Chalhoub 1932. godine u bogatoj porodici Aleksandriji, a najviše uticaja na odabir glumačke karijere imala je njegova majka Claire, koja je bila poznata kao strastveni kockar.

Njegov otac se protivio tome da mu sin bude glumac, ali predomislio se kada je Omar pokušao da izvrši samoubistvo. Glumac je kasnije priznao da se ustvari nije hteo ubiti, već samo uticati na očevu odluku.

Odabrao je da glumi pod pseudonimom Omar Šarif kako bi oca poštedeo sramote. Godine 1954. upoznao je Faten Hamama, najpoznatiju glumicu u Egiptu, i ludo se zaljubio. Kako bi se mogli venčati, Omar je prešao na islam.

Zajedno su glumili u desetinama filmova, ali njihov brak se raspao 1965. godine.

Tokom života su ga povezivali sa brojnim ženama, među kojima su Catherine Deneuve i Barbra Streisand, ali on je uvek govorio da je Faten jedina žena koju je ikada voleo.

Jedino do čega mu je bilo istinski stalo bile su njegove uloge i kocka. "Mislim da ne bih mogao živeti bez špila karata u rukama", rekao je svojevremeno BBC-u.

Nakon što je u jednoj noći izgubio skoro milion dolara, morao je prodati svoju kuću u Parizu.

"Nemam više ništa osim nekoliko komada odeće, a sve je moglo biti drugačije da sam pronašao pravu ženu", rekao je nakon toga.

Zavisnost od kocke javno je priznao kazavši da je to bilo ludilo jače od njega i da je za sve kriva usamljenost.

Počeo je prihvatati ulogu za ulogom kako bi otplatio dugove. Godine 1999. našao se u središtu skandala kada je italijanska novinarka kazala da je on otac njenog sina koji je rođen 1969. godine. Šarif je to odlučno odbacio kazavši da je njihova afera trajala "nekoliko minuta".

U 2003. godini njegova karijera je nakratko oživela ulogom u filmu "Monsieur Ibrahim" koja mu je donela nagradu Cesar, francuskog Oscara.

Od 2102. pao je u melanholiju, puno je spavao i vodio usamljenički život. Spekulacije o demenciji je negirao. Ali, njegov sin je pre nekoliko dana javno obznanio da legendarni glumac boluje od Alzheimerove bolesti.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu