•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

GODIŠNjA PRODUKCIJA AKADEMSKOG FILMSKOG CENTRA 2016/2017.

Akademski filmski centar (AFC) Doma kulture „Studentski grad“ prikazaće u maju svoju godišnju produkciju 2016/2017.

Dokumentarni film „Voli vas vaša Sexymaja“ reditalja Ivana Mandića biće prikazan 3. maja u Maloj sali DKSG u 20 časova.

U leto 2005. godine, na domaćim društvenim mrežama se pojavila senzacija u vidu bloga pod naslovom Maja u javnoj kući. Autorka ovog bloga, čiji je nadimak bio Sexymaja, predstavila se kao devojka iz Beograda koja se tek upustila u vode prostitucije. Vrlo brzo je postala jedan od najpopularnijih likova na mreži, zabavljajući brojnu čitalačku publiku duhovitim i provokativnim opisima klijenata sa kojima se sretala. Ipak, posle njenog tajanstvenog nestanka sa scene, pojavile su se sumnje u pravi identitet ove osobe. Blog zajednica upire prstom na pisca iz senke, koji je navodno bio odgovoran za čitavu ujdurmu. On to i priznaje, ali bez mnogo oklevanja upućuje nas na svoju inspiraciju - devojku koja je sve to zaista proživela.

U sredu 17. maja biće prikazan drugi deo programa (20.00, Mala sala).

Equilibrium, režija: Mirela Srebrić, animirani, 12 min.

PREMIJERA: Leopard Man Study, režija: Duo Strangloscope (Brazil), eksperimentalni, 7 min.

PREMIJERA: Iluzija u plavom, režija: Jelena Bešir, animirani, 7 min.

PREMIJERA: Alogon, režija: Marko Kostić i Milan Milosavljević, dokumentarno-eksperimentalni, 13 min.

Čuj mali čoveče, režija: Marko Žunić, trejler za dugometražni igrani film

Nakon projekcija slede razgovori sa autorima. Ulaz slobodan.

AKADEMSKI FILMSKI CENTAR (Akademski kino klub)

Akademski kino klub osnovan je 1958. godine, a od 1976. deluje u sastavu Doma kulture, pod imenom Akademski filmski centar. Stalno u vrhu jugoslovenskog i srpskog alternativnog filmskog stvaralaštva, kroz više od pedeset godina postojanja, Centar je zahvaljujući autorima koji su stvarali svoje filmove (Živojin Pavlović, Kokan Rakonjac, Tomislav Gotovac, Radoslav Vladić, Ivan Obrenov, Bojan Jovanović...) nezaobilazno mesto na mapi evropskog avangardnog i eksperimentalnog filma. Edukujući generacije filmskih autora kroz škole i radionice, stvarajući obrazovane gledaoce kroz projekcije i predavanja u Alternativnom bioskopu Doma, Centar vaspitava mlade na tradiciji umetničkog, autorskog i istraživačkog filma. Regionalni festival eksperimentalnog filma ALTERNATIVE FILM – VIDEO (osnovan 1982) i evropski festival animiranog filma BALKANIMA (osnovan 2003) manifestacije su na kojima se susreću i razmenjuju iskustva autori, teoretičari i gledaoci prevashodno eksjugoslovenskog, ali i evropskog kulturnog prostora. ALTERNATIVE FILM ARHIV - Arhiv alternativnog filma i videa je značajan deo rada Centra, jer su u njemu pohranjeni ne samo filmovi nastali u Centru već i filmovi prikazani na festivalima Alternative i Balkanima i na programima Alternativnog bioskopa, kao i kompletna arhivska građa vezana za rad Centra i istoriju alternativnog filma u bivšoj Jugoslaviji. Izdavanje publikacija iz oblasti alternativnog filma važan je doprinos vrednovanju i istorizaciji ovog vida umetničkog stvaranja. Centar svojim delovanjem pokriva sve oblasti važne za razvoj kreativnosti mladih kroz medij filma i digitalnih pokretnih slika. U okviru Akademskog filmskog centra deluje Radionica filma i osnove filmskog jezika.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila