•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Frequency (2000)

"Prava frekvencija" je priča o mladom policajcu koji, komunicirajući amaterskom radio-stanicom s pokojnim ocem, menja prošlost i oživljuje oca, a time dovodi u smrtnu opasnost majku i niz drugih žena.

John Sullivan (J. Caviezel) 36-godišnji je depresivni policajac koji se upravo razišao s devojkom. John živi u porodičnoj kući svojih roditelja, a pre 30 godina njegov otac je, vatrogasac Frank (D. Quaid), poginuo spašavajući unesrećenu ženu u požaru. Uključivši staru očevu amatersku radio-stanicu, John uspostavi vezu s nepoznatim muškarcem, za koga ubrzo shvati da je njegov vlastiti otac Frank. John odluči da primeni svoje današnje spoznaje kako bi promenio prošlost i spasio ocu život. U tome i uspeva, ali time pokreće sled događaja koji će životno ugroziti njegovu majku...

Karijera Gregoryja Hoblita podseća na onu Michaela Manna. I Hoblit je kao i Mann prvo ime stekao na televiziji, afirmiravši se kao član kreativnih timova serija Hill Street Blues, Zakon u L.A.-u, Newyorški plavci. Ti su mu angažmani doneli devet Emmyja pa je nakon toga prešao na film. Za razliku od Manna, koji je odmah startovao s ozbiljnim filmskim projektima, Hoblit se odlučio za siguran debi trilerom "Iskonski strah" sa Richardom Gereom i tada nepoznatim Edwardom Nortonom. Sledio je fascinantan triler-horor "Posrnuli", film zadivljujuće atmosfere u kojem je Denzel Washington ostvario impresivnu ulogu, a potom je došlo najambicioznije ostvarenje dosadašnjeg Hoblitova opusa "Prava frekvencija".

Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:2000
Reziser:Gregory Hoblit
Scenario:Toby Emmerich
Uloge:Dennis Quaid, Jim Caviezel, Shawn Doyle
Uzrast:PG-13
Award:Nominacija za 1 Zlatni Globus, 2 nagrada i 7 nominacija
Box office:45M USD
Studio:New Line Cinema
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....