•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Elisabeth Moss ima novi projekat: drama o ženskim pravima

Nakon što je u nedelju uveče nagrađena Emmyjima za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (Sluškinjina priča) i za produkciju iste serije, Elisabeth Moss je odabrala svoj sledeći projekat.

Nagrađivana glumica je potpisala ugovor za ulogu u filmu Call Jane, drami koja se bavi tematikom pobačaja i koji će režirati Simon Curtis (Moja nedelja sa Marilyn). Produkciju će potpisati Robbie Brenner, Jeff Kwatinetz i Kevin McKeon. Brenner je bio jedan od producenata na Oskarom nagrađenom filmu Dallas Buyers Club u kojem je glumio Matthew McConaughey kao muškarac oboleli od HIV-a.

Radnja filma Call Jane je smeštena u 1960-e godine u Chicago, a u središtu je istinita priča o tajnoj grupi žena koje su se udružile kako bi svojim sugrađankama mogle pružiti uslove za siguran pobačaj (dakle radnja filma je smeštena pre kontroverzne odluke američkog Vrhovnog suda iz 1973. godine kojom je pobačaj do 7. meseca postao legalan).

Moss će se naći u ulozi Jane, udate žene koja ostane neplanirano trudna i slučajno upozna navedenu grupu.

Scenario su napisali Hayley Schore i Roshan Sethi (autori serije The Resident) prema istinitoj priči o pokretu iz 1960-ih koji je bio poznat pod imenom Jane Collective.

„Scenario je komercijalan i zabavan, ali istovremeno i vrlo bitan za ono što se trenutno događa u svetu. Ženska prava su važna i niko ne bi smeo da ima kontrolu nad ženinim telom. To što je ta tema i dalje predmet diskusija i što se možemo poistovetiti s prošlošću je vrlo zastrašujuće“, izjavio je Brenner za The Hollywood Reporter.

Početak produkcije se očekuje u prvom kvartalu 2018. godine, okviran datum premijere još nije poznat.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...