•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Druga faza projekta 'Zenica - Niš calling'

Udruženje gradana „Centar za unapredenje društvene svesti – Super gradanin“ iz Niša i udruženje „Naša djeca“ iz Zenice, završili su prvi deo projekta “(Re)connecting a region”. U toku je druga faza projekta - “(Re)connecting a region vol. 2”.

Početak druge faze bio je i povod da udruženje „Super građanin“ ugosti 15 mladih Zeničana iz udruženja „Naša djeca“ i 2 gošće iz švajcarskih radio staninca civilnog sektora – RaBe iz Berna i 3Fach iz Lucerna. Na četvorodnevnom sastanku govorilo se i o važnosti postojanja regionalne mreže radio stanica civilnog sektora.

Rezultat prve faze projekta je omladinska radijska emisija „Zenica-Niš calling“ koja se emitovala svakog drugog utorka u mesecu od 18.30h na „Super radiju“ iz Niša i “Radio Active” iz Zenice. Naredna emisija biće 5. septembra od 18.30h i emitovaće se svakog prvog utorka u mesecu, narednih sedam meseci. U emisiji spajamo dva radijska studija, dva grada i dve države.

Rezultat projekta je do sada su 13 realizovanih emisija u kojima smo povezivali mlade iz Zenice i Niša upravo kroz priče o ljudima, dešavanjima i institucijama iz oba grada. Te priče su nam gotovo uvek pokazivale koliko smo slični i koliko nas toga spaja, ali i koliko je lepote u razlikama među nama.

Posebna vrednost ovog povezivanja je bilo i predstavljanje zeničkih i niških bendova i samostalnih umetnika, koji bi bez ovakve forme veoma teško našli put do potencijalne publike, toliko van gradova i zemalja iz kojih dolaze.

U toku emisija potencirana je i muzika iz svih zemalja u okruženju na jezicima koji su našim slušaocima u velikoj meri razumljivi, kao i najaktuelnija ili tematski izabrana inostrana muzika.

Na kraju, pokazali smo da je, uprkos svim tenzijama i teškim rečima na državnom nivou u celom regionu, u mesecima u toku kojih realizujemo projekat, moguće govoriti i o lepim temama, najčešće uobičajenim temama koje interesuju mlade – i da je za to potrebna, samo dobra volja, minimalna tehnička podrška, korisni saveti iskusnijih i jedan klik na dugme za poziv na Skajpu.

Sve o prethodnim emisijama može se naći na našim sajtovima: www.superradio.rs i activezenica.com.

Projekat “(Re)connecting a region vol. 2” realizuje se uz finansijsku podršku omladinskog programa Istočne Evrope Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) koji sprovodi Švajcarski nacionalni savet mladih (SAJV) u skladu sa mandatnim sporazumom. Mentorke na projektu su novinarke iz Radio 3FACH iz Lucerna i Radio RaBe iz Berna.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila