•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dokumentarni film o ruskom umetniku Juriju Rakitinu MAESTRO, četvrtak 23.2.

Četvrtak, 23. februar, 19.00, Mala sala

Dom kulture „Studentski grad“

DOK: DKSG

Tokovi savremenog dokumentarnog filma

MAESTRO

Dokumentarni film

r: Boško Milosavljević, pr: Milan Kićevac

Srbija, 2015, 55’

Pred vama je gotovo nepoznata priča o ruskom umetniku Juriju Rakitinu, koji je u mladosti sarađivao sa Stanislavskim, Nemirovič-Dančenkom i Mejerholjdom. Kao emigrant i nepomirljivi neprijatelj komunizma, 1920. godine, bežeći od boljševika, ovaj briljantni umetnik dolazi na naše prostore i postaje nezaobilazni deo srpske pozorišne istorije. Njegovi učenici bili su neki od najznačajnijih reditelja i glumaca sa ovih prostora. Kao mlade glumice sa njim su sarađivale Mira Banjac i Renata Ulmanski. Ovo su njihova sećanja. Narator je Miloš Biković, a Rakitinove citate izgovara Milan Caci Mihajlović.

Posle projekcije filma razgovor sa rediteljem vodi Igor M. Toholj

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu