•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Događaji koje su predvideli Simpsonovi!

1. Donald Tramp
Pomalo neverovatno, ali Donald Tramp trenutno vodi u trci za predsednika SAD. Svi ispadi i incidenti kao da samo doprinose daljem rastu njegove popularnosti. Koliko god se to donedavno činilo krajnje bizarnim, Simpsonovi su još pre 15 godina predvideli njegov dolazak na vlast, ali i buran odlazak sa vlasti.

2. Ebola
U epizodi iz 1997. godine, Mardž bolesnom Bartu za čitanje daje knjigu “Curious George and the Ebola Virus”. Na naslovnoj stranici je majmun, životinja koja prenosi virus. Mnogi taj trenutak povezuju sa izbijanjem epidemije početkom 2015.godine.

3. 11. septembar, 2001. godine
Ovo je “proročanstvo” za koje se uvek “uhvate” teoretičari zavera. Naime, u epizodi iz 1997. godine Liza Bartu pokazuje časopis sa istaknutom cenom od 9 dolara. Uz brojku stoje dva nebodera srušena u terorističkim napadima 2001. godine. Teoretičari su ih brzo protumačili kao dve jedinice i tako su došli do brojke 911, brojke kojom se označava teroristički napad s obzirom da se dogodio 11.9. (9/11).

4. Skandal na predsedničkim izborima
U epizodi iz 2008. godine uvodna špica pokazuje Homera koji pokušava da glasa na uređaju predviđenom upravo za to. Njemu se dogodilo ono što se događalo na pravim izborima četiri godine kasnije – uređaji za glasanje su se “zamrzli” i moguće je bilo glasanje za isključivo jednog kandidata.

5. Pametni satovi
Da vam je neko 1995. godine rekao da ćete jake računare i softver imati u malim uređajima poput pametnih telefona i pametnih satova, verovatno biste se samo nasmejali. Ali, Simpsonovi su pametne satove predvideli još davne 1995. godine.

6. NSA prisluškuje celi svet
Godine 2013. Edvard Snouden je razotkrio neverovatne razmere prisluškivanja u svetu. NSA ne samo da je prisluškivala milione Amerikanaca, već i ljude širom sveta, a pošteđeni nisu bili ni najveći lideri sveta.
Simpsonovi su to predvideli još 2007. godine. Tada je Liza upozorila Mardž i Barta da ne bi trebalo da pričaju tako glasno, da bi joj Mardž odgovorila da “vlast sigurno ne prisluškuje baš sve”. Nakon toga je usledio kadar ogromnog centra za prisluškivanje.

7. Dugovečnost Rolling Stonesa
U epizodi iz 1995. godine Liza na zidu ima poster slavnih Stonesa prema kome su bili na turneji “Invalidska kolica” 2010. godine. Iako tada verovatno ni sami autori nisu verovali da će “dedice” rock’n'rolla izdržati toliko dugo, oni luduju još i danas – šest godina nakon godine na posteru.

8. Rat u Siriji
Sirija je danas, baš kao i Libija ili Irak, zemlja razorena do neprepoznatiljivosti, a Simpsonovi su još 2001. godine predvideli izgled zastave pobunjenika koja je istaknuta na vratima automobila.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...