•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Denzelu Vošingtonu Zlatni globus za životno delo

Dvostruki Oskarovac Denzel Vošington će na predstojećoj dodeli Zlatnih globusa primiti nagradu za životno delo, javljaju američki mediji.

Vošingtonu, koji ima više hitova u karijeri nego nekoliko glumaca zajedno, nagrada Sesil B. Demil će biti uručena na dodeli Globusa, saopštilo je Udruženje stranih novinara holivuda (HPFA) koje dodeljuje ovo prestižno priznanje.

„Vošingtonova duga i bogata karijera je obeležena brojnim ulogama ispred i iza kamere“, izjavio je predsednik HPFA-a Lorenco Sorija.

Slavni glumac je karijeru započeo 1977. godine, a pažnju javnosti je skrenuo ulogom u TV seriji St. Elsewhere koja se prikazivala od 1982. do 1988.

Kasnije dobija ulogu u filmu Slava za koju je 1989. godine dobio Oskara za sporednu mušku ulogu.

Nakon tog filma njegova popularnost raste i dobija sve bolje uloge u filmovima kao što suMalkom Iks (1992), Filadelfija (1993), Posrnuli (1998),Sakupljač kostiju (1999) i Dan obuke (2001) kada dobija svog drugog Oskara, ovog puta za glavnu mušku ulogu.

Šezdesedogodišnji glumac već ima i dva Zlatna globusa u svojoj bogatoj kolekciji trofeja, jedan za sporednu ulogu u filmu Slava i jedan za glavnu ulogu u filmu Uragan (1999).

Među prethodnim dobitnicima nagrade Demil su Džudi Garland, Robert de Niro, Stiven Spilberg, Barbara Strejsend, Širli Meklejn, Džek Nikolson i Klint Istvud.
Zlatni globusi su druga po važnosti filmska nagrada posle Oskara.

Website:rts.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...