•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dani italijanskog filma u Nišu

Od 1. do 7. avgusta građani Niša biće u prilici da pogledaju neke od najnagrađivanijih filmova italijanske kinematografije.

Biće predstavljeno šest filmova koji su dobili prestižna priznanja na različitim međunarodnim festvalima: “Cezar mora umreti “Paola i Vitorija Tavijanija, Zlatni medved na 62° Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu i nagrada kritike FIPRESCI na 18. Festivalu autorskog filma u Beogradu. “Sveti GRA” Đanfranka Rozija, Zlatni lav na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, “Ulica u Palermu” Eme Dante, nagrada Kup Volpi za najbolju žensku interpretaciju glumici Eleni Koti i Specijalno priznanje žirija na 19. Međunarodnom festivalu autorskog filma u Beogradu, i filmovi koji su nagradjivani na poslednjim izdanjima dodela nagrada Donatelov David (koji se smatra italijanskim Oskarom) i Srebrna traka, kao što su “Usamljenost prostih brojeva” Saverija Kostanca, i “Ja i ti” Bernarda Bertolučija.

Filmovi ćete imati prilike da pogledate u više temina dnevno. Više o terminima: http://www.kupinafilm.rs/bioskop/dani-italijanskog-filma/

"Sveti GRA"
Istraživanje društvenog mikrokosmosa koji okružuje veliki rimski autoput, sa svojim neobičnim likovima. Svako od njih ima drugačiju priču, nikad banalnu, koja se, međutim, ne vezuje za priče drugih stanovnika ovog, malo poznatog dela italijanske prestonice.

"Ulica u Palermu"
Rediteljka istražuje često sitne i banalne razloge sukoba i tenzija među ljudima kada oni odbijaju da razumeju i razgovaraju sa drugima, jer ih vide jedino kao rivale.

"Ja i ti"
Pogled ka današnjim tinejdžerima, okruženih odraslima koji nemaju vremena da ih saslušaju i kojima izgleda nedostaje energija neophodna da se suoče sa svakodnevnom životom.

"Salvo"
Salvo je telohranitelj i ubija ljude za mafijaše. Nakon što osujeti napad na svog poslodavca, hvata čoveka koji je to organizovao i nailazi na njegovu slepu sestru. Ovo ga natera da preispita svoje postojanje.

"Usamljenost prostih brojeva"
Film prati priču dva deteta koji su odbačeni od strane svojih drugara, koji postaju prijatelji. Kasnije se oni odvajaju i posvećuju svojim karijerama. Neprestano osećaju kao da im nešto nedostaje.

"Cezar mora da umre"
Film nam na specifičan, emotivan i iskren način pokazuje kako univerzalnost Šekspirovog jezika pomaže glumcima zatvorenicima da shvate zapravo svoje živote, prijateljstvo i izdaju, moć i prevaru, neiskrenost i nasilje.

Ciklus italijanskog filma se organizuje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.
Filmovi su titlovani na srpski jezik i ulaz na svaku projekciju je 100 dinara uz gratis kokice.
Uživajte!

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila