•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Crtani filmovi smrtonosniji od filmova za odrasle

Dečji 'crtaći' češće opisuju smrt od filmova za odrasle i njihovi glavni junaci češće bivaju ubijeni, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje.

Studija je pokazala da glavni junaci dečjih crtanih fimova imaju dva i po puta više šansi da umru od junaka filmova za "velike" a gotovo tri puta više šansi da budu ubijeni i to često vrlo surovo.

Važni junaci umiru u dve trećine crtanih namenjenih deci u odnosu na polovinu u filmovima za odrasle, pokazala je studija objavljena u Britanskom medicinskom žuralu.

"Umesto nežnijih alternativa tipičnim hororima ili dramama, dečji animirani filmovi su zapravo leglo ubistva i haosa", navodi se u studiji Ijana Kolmana i Džejmsa Kirkbrajda.Studija je analizirala dečje crtaće sa najvišom zaradom od "Snežane i sedam patuljaka" iz 1937. do "Ledenog kraljevstva" iz 2013.

Poredila je smrti glavnih likova sa dva filma za odrasle sa najvećom zaradom objavljena iste godine a da nisu akcioni ili avanturistički film namenjeni deci.

Otkriveno je da su roditelji glavnih junaka pet puta skloniji umiranju u crtanima nego u filmovima za "velike".

U "Bambiju", "Pokahontas" i "Petru Panu" junaci su upucani, u "Maloj sireni" i "Uspavanoj lepotici" su izbodeni a životinje su napadale u "U potrazi za Nemom" i "Tarzanu".

Filmovi sa animiranim automobilima i igračkama nisu uključeni u studiju jer nije jasno da koncept smrti postoji za takve junake.

Studija takođe nije pronašla nikakav dokaz da je nivo nasilja porastao od 1937. i "Snežane" gde zla kraljica-maćeha pada sa litice bežeći pred poterom besnih patuljaka.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...