•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Creepozoids (1987)

Godina je 1998. i prošlo je šest godina od nuklearnog rata. Naravno, većina ljudi je poginula i naravno, pojavili su se mutanti.

Upoznajemo grupicu od petoro preživelih koji bežeći pred kiselom kišom pronalaze napuštenu podzemnu laboratoriju, puni komfor: hrana, kreveti, tekuća voda... Odluče da će se tu zadržati "nekoliko desetina godina". I sve bi bilo OK i živeli bi srećno i zadovoljno ever after, ali kad bi sve išlo tako glatko ne bismo imali horror film, zar ne?


Zamišljam kako je izgledao proces pripreme za početak snimanja:
"Gumeno čudovište?" "Check!"
"Svih petoro glumaca prisutno?" "Check!"
"Podrum pun kutija?" "Check!"
"Sluz?" "Šefe, nismo imali novca. Može crna tinta?" "Može!" "Check!"
"Rasveta?" "Hmm, pomalo zeza, ali... Check!"
"Zvuk?" *pali Casio* "Check!"
"Scenario?" "Kome treba scenario???"
"Idemoooooooooooo!!!"

Fenomenalno! Odavno se ne nasmejah tako. "Creepozoids" je jedan od onih filmova kod kojih je sve pogođeno. Od naslova, preko efekata, sve do cheesy glume. Predivno iznijansiranu besmislenost radnje neću ni spominjati. Ili ipak hoću...

Dakle, imamo tipičnu grupicu: dva macho-vojnika, jednu plavušu, jednu brinetu i jednog computer-geek-cvikeraša. Imamo podzemnu laboratoriju u kojoj su se vršila genetska ispitivanja. Imamo virus koji izaziva takve mutacije da zaraženim ljudima nije potrebna hrana. Ako neko od zaraženih pojede nešto, potok crne tinte im poteče iz usta i oni se pretvaraju u jednu vrstu čudovišta, ali nedugo zatim umiru.
Ali, imamo i drugu vrstu čudovišta! Gigantske pacove, čiji ugriz takođe rezultuje potocima crne tinte i pretvaranjem u prvu vrstu čudovišta. Samo što u ovom slučaju, čudovišta ne umiru nego pokušavaju da zaraze ostale.

E, imamo i treću vrstu čudovišta! Ogromna crna gumena lutka koja tumara hodnicima i napada ljude i nema neke očite veze s celokupnom radnjom. Pretpostavljam da je to Kripozoid. Ali, samo je jedan takav! Zašto se onda u naslovu spominje množina?
Kao da sve nije dovoljno zbunjujuće, postoji i četvrta vrsta čudovišta, Zla Beba koja izlazi iz trbuha mrtvog Kripozoida i gine u spektakularnoj 10-minutnoj završnoj borbi.... Ili preživljava? Aaaaaaaa!!! Ništa mi više nije jasno! Idem ga ponovo gledati...

Isto bih preporučio svima. Istina, neće vam biti sasvim jasno o čemu se tačno radi, ali smeh je garantovan. Valjda ne treba posebno napominjati da se "Creepozoids" gleda u društvu frendova i alkohola.

Autor: Oleg Berić (HellyCherry)

Žanr:horor, sf
Godina:1987
Reziser:David DeCoteau
Scenario:Dave Eisenstark, David DeCoteau
Uloge:Linnea Quigley, Ken Abraham, Michael Aranda
Studio:Titan Productions, Beyond Infinity, Empire Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:72 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...