•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Clooney kritikovao Hollywood: Danas žena iznad 40 godina ne može dobiti glavnu ulogu

U sklopu sve većeg nezadovoljstva afroameričkih glumaca zbog toga što među nominovanim za ovogodišnju dodelu Oscara nema nijednog crnca, oglasio se i slavni zavodnik George Clooney koji je kazao da se filmska industrija u Hollywoodu kreće u pogrešnom pravcu.

Clooney je u izjavi za magazin Variety kazao kako nije problematično samo isključivanje glumaca na rasnoj osnovi, već i činjenica koju filmska industrija treba obavezno da razmotri, a to je da je 1940-ih godina bilo više filmova gde su žene imale vodeću ulogu, za razliku od današnjih filmova, prenosi Independent.

"Danas imamo situaciju da žena iznad 40 godina teško može dobiti glavnu ulogu u filmu. Ipak, primetan je neki pomak, jer su Jennifer Lawrence i Patricia Arquette pokrenule određene korake i da se razmotri pitanje honorara za glumce, jer i na tom polju postoje ogromne razlike. Smatram da afroamerički glumci imaju pravo na jednaku zastupljenost, ali filmska industrija ih ne zastupa dovoljno dobro. To je istina", kazao je Clooney.

On je podsetio na neke prethodne nominacije za nagradu Oscar, poput 2004. godine, kada je više Afroamerikanaca bilo nominovano i dobijalo nagrade, poput Morgana Freemana, Dona Cheadlea i drugih.

"Ove godine mogli su biti nominovani Will Smith, Idris Elba i još mnogi drugi", poručio je Clooney.

Reditelj Spike Lee već je najavio bojkot ovogodišnje dodele Oscara, a predsednica Američke filmske industrije Straight Outta Compton istakla je ogorčenje zbog nedostatka inkluzije. Osim njih, oglasila se i supruga glumca Willa Smitha Jada Pinkett Smith, postavivši retoričko pitanje, hoće li crncima biti zabranjen dolazak na svečanu ceremoniju dodele Oscara.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila