•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Bićemo prvaci sveta' - film koji slavi život

Novi film reditelja Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“ se nalazi u bioskopima od 26. februara. Centar zbivanja u ovom filmu je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u košarci, koja je igrana u Ljubljani 1970. godine između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država.

Mnogi su ideju o snimanju filma „Bićemo prvaci sveta“ uporedili sa pokušajem da se postigne popularnost poput one koju je stekao film „Montevideo, Bog te video“. Ipak, reditelj Darko Bajić je na današnjoj konferenciji u hotelu My Place objasnio da „kopiranje Montevidea“ nikako nije bila poenta, te da to nisu ni uradili sa ovim filmom.

Bajić ističe da jedino što je zajedničko jeste to što će i ovaj film, poput „Montevidea“ predstaviti jednu potpuno novu generaciju mladih i talentovanih glumaca. Glavne uloge u filmu tumače Strahinja Blažić, Aleksandar Radojičić, Marko Janketić, Dejan Dedić, Ivana Dulić i drugi, pored Miloša Bikovića, koji je slavu stekao upravo ulogom Tirketa u „Montevideu“.

Darko Bajić je rekao da je Rade Rađan učestvovao u odabiru i proceni glumaca ko može da igra košarkaša, a pričao je i brojne anegdote sa snimanja. Naglasio je da je srećan što je pored sebe imao ekipu pravih profesionalaca, te da su uspeli da završe film za samo šest meseci, uprkos njegovoj kompleksnosti.

foto ana stanojevic

„Nismo se bavili rekonstrukcijom utakmice, iako ona nije dovedena u pitanje. Bavili smo se utiskom i vodili računa da ne povredimo osećanje autentičnosti sedamdesetih“, objašnjava direktor fotografije Milan Tvrdišić.

Glavni junak u filmu „Bićemo prvaci sveta“ je jedan od četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke – Nebojša Popović. Ovu ulogu tumači Strahinja Blažić, koji je student glume na FDU u Beogradu.

„Napravili smo projekat koji slavi život! U ovom filmu nema ratovanja i nesreća - takvi filmovi su nam potrebni“, objašnjava Blažić.

Scene u filmu su snimane uglavnom u Srbiji, ali i u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji u cilju vernijeg prikaza Jugoslavije sedamdesetih godina prošlog veka. Film prati priču uzdizanja jugoslovenske košarke iz ugla glavnog lika, u borbi za zlatnu medalju na Svetskom prvenstu u košarci.

Reditelj Bajić je ovom prilikom istakao da jako voli nišku publiku i da joj je zahvalan što ima srce, te da se raduje reakcijama Nišlija na njegov novi film.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....