•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bioskopi u svetu zaradili rekordnih 38,3 mlrd dolara u 2015

Bioskopi širom šveta su prošle godine ostvarili rekordnu zaradu od 38,3 milijarde dolara, zahvaljujući Kini i velikoj potrošnji mladih na bioskopske karte, pokazali su danas objavljeni podaci jedne asocijacije.

Globalna potrošnja na gledanje filmova na velikim platnima porasla je prošle godine za 5,2 odsto, pre svega zahvaljujući neverovatnom rastu u Kini od čak 51,2 odsto, prema podacima američke Nacionalne asocijacije vlasnika bioskopa (NATO), prenosi agencija Frans pres.

Takođe je registrovan veliki rast potrošnje u Meksiku (14,7 odsto), Nemačkoj (14,3 odsto), Španiji (7,8 odsto) i Brazilu (7,4 odsto).

Na severnoameričkim blagajnama, veliki blokbasteri kao što su „Ratovi zvezda: Sila se budi“ i „Svet iz doba jure“, pomogli su da zarada prvi put premaši 11 milijardi dolara.

„Istorijski gledano, tri najveća bioskopska tržišta su SAD, Evropa i Australija. U ovom trenutku, strana bioskopska tržišta sa najbržom stopom rasta su u Aziji i Latinskoj Americi“, izjavio je predsednik i generalni direktor ove asocijacije, DŽon Fitijan na konferenciji u Las Vegasu.

(Tanjug)
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....