•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The White Countess (2005)

Nakon smrti Ismaila Merchanta, The White Countess okončava partnerstvo izmedu producenta i režisera Jamesa Ivoryja a ova drama raskošnih kostima predstavlja još jedan trijumf za Merchanta i Ivoryja. Kazuo Ishiguro (Remains of the Day) je napisao scenario koji neprekidno drži pažnju i uz prvoklasnu glumačku ekipu u kojoj se nalaze Ralph Fiennes kao i tri člana Redgrave porodice, ovaj film je tipičan predstavnik britanske kinematografije.

"Donekle, nema ničeg neobičnog režirati u prostoriji prepunoj članova porodice", kaže Ivory. "Sve su to profesionalci koji igraju svoje uloge. Ipak tu ima posebnog magnetizma izmedu svih njih kao i posebne topline koja proizilazi iz odnosa majke i kćerke (u filmu)."

Mesto radnje je Shanghai 30-tih godina prošloga veka i ovo je priča o slepom američkom diplomati Jacksonu (Ralph Fiennes) i grofici iz Rusije u izbeglištvu, Sofiji (Natasha Richardson) koja radi kao prostitutka, na opšte gadenje njene rodbine. Kada Jackson uzme Sofiju za hostesu u njegovom elegantnom klubu, The White Countess, on insistira na tome da njihov odnos ostane strogo poslovan. Međutim, nakon vremena koje provode zajedno, Jacksonova osećanja se menjaju.

Fiennes i Richardson vode svojom, blago rečeno, sjajnom glumom ceo film do srceparajućeg kraja. Ne treba obratiti pažnju samo na zvezde filma već i na zadivljujuće scene i očaravajuće prizore koji će vas sigurno opčiniti.

Žanr:drama, istorijski, romansa
Godina:2005
Reziser:James Ivory
Producent:Ismail Merchant
Scenario:Kazuo Ishiguro
Uloge:Natasha Richardson, Lynn Redgrave, Vanessa Redgrave
Uzrast:PG-13
Award:dve nominacije
Studio: Merchant Ivory Productions, Sony Pictures Classics, Shanghai Film Group
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/classics/whitecountess
Jezik:Engleski
Trajanje:135 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...