•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Howards End (1992)

Ova adaptacija Forsterovog klasika iz 1910. godine pažljivo i detaljno pokazuje pogubnu rigidnu klasnu svest britanskog društva na početku 20. veka.

Pokretač događaja je „siromašna rođaka“ Margaret Šlegel koja nasleđuje deo imanja Rut Vilkoks, pripadnice više klase s kojom se sprijateljila. Glavni likovi u filmu su kastinski podeljeni: Iz aristokratskog sloja tu je industrijalac Henri Vilkoks, srednji sloj predstavljaju Margaret i njena sestra Helen, a radničku klasu zastupaju knjigovođa Leonard Bast i njegova supruga.

Lični i društveni konflikti između ovih likovima rezultiraju tragedijom za Basta i sramotom za Vilkoksa, ali šira tema filma ostaje čovekova potreba – iskazana u čuvenom epigramu romana – „samo da se poveže” sa drugim ljudima uprkos ograničenjima roda, klase ili sitnih nepravdi.

Žanr:drama, romansa
Godina:1992
Reziser:James Ivory
Scenario:E.M. Forster
Uloge:Vanessa Redgrave, Helena Bonham Carter, Emma Thompson
Uzrast:PG
Award:Osvojena 3 oskara
Studio: Merchant Ivory Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:140 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila