•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Child's Pose" najbolji film ovogodišnjeg Berlinalea

Film "Child pose" rumunskog režisera Kalina Petera Necera dobio je Zlatnog medveda za najbolji film na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Film "Epizoda u životu berača željeza", bosanskog režisera Danisa Tanovića osvojio je Veliku nagradu žirija. Tanovićev film baziran je na istinitom događaju i govori o otuđenju i diskriminaciji u savremenom bosanskohercegovačkom društvu.

Po oceni međunarodnog žirija Berlinala, čiji je predsjednik ove godine bio Vong Kar Vai, Srebrnog medveda za najbolju režiju dobio je Dejvid Gordon Grin za film "Prince Avalanche".

Srebrnog medveda za najbolji scenario osvojio je film "Closed curtain" u zajedničkoj režiji iranskog režisera Džafara Panahija i Kambuzije Partova. Panahija su iranske vlasti 2010. godine osudile na kućni pritvor od šest godina.

U kategoriji najbolji glumac Srebrni medved pripao je Nazifu Mujiću za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza", režisera Danisa Tanovića.

Srebrni medved za najbolju glumicu, po oceni međunarodnog žirija u Berlinu, pripao je Paulini Garciji za ulogu u filmu "Gloria".

U kategoriji kratkometražni film Zlatnog medveda osvojio je film "La fugue" režisera Žan-Bernara Marlina.

Film "Rabbitland" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka juče je dobio nagradu dečijeg žirija Kristalni medved za kratkometražni film u kategoriji "Generacija 14 plus".

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu