•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kineski statista umirao osam puta dnevno kao japanski vojnik

Jedan kineski statista koji se specijalizovao za uloge neprijatelja u ratnim filmovima, "umire" i po osam puta dnevno, prenosi AFP.

Statista, 26-godišnji Ši Džongpeng radi u filmskom studiju Hengdian, u istočnoj kineskoj provinciji Džedjiang, gde se godišnje snimi na desetine drama o japanskoj invaziji na Kinu tokom Drugog svetskog rata.

Prema pisanju lokalne štape, ovaj mladić se, samo prošle godine, pojavio više od 200 puta na filmu kao pripadnik japanskih oružanih snaga, a na bojnom polju je ponekad padao i do osam puta dnevno.

"Trudim se da izgledam što odbojniji, da delujem svirepo, ali istovremeno i kukavički", objašnjava on svoj uspeh na kastinzima.

Njegova najveća želja je, ipak, da promeni stranu i da barem jednom glumi vojnika narodno oslobodilačke vojske Kine.

U studiju Hengdian je 2012. snimljeno 150 filmova i TV drama, od kojih 48 o ratu sa Japancima. Statistima je prošle godine ponuđeno 300.000 uloga, od kojih 60 odsto kao japanski vojnici.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....