•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PARADA - filmski hit u Francuskoj

Film reditelja i scenariste Srđana Dragojevića, „Parada“, nedavno je počeo da se prikazuje u Francuskoj i samo tokom prvog vikenda, film je videlo oko 21.500 gledalaca u 45 bioskopskih dvorana.

Zbog velikog interesovanja publike, u drugoj nedelji prikazivanja uvedeno je još 12 dodatnih sala, tako da će film moći da se pogleda u 57 dvorana širom Francuske.

Tome je doprinela i dobra marketinška kampanja. Između ostalog, ceo Pariz je oblepljen posterima filma; o filmu se govorilo u najgledanijoj emisiji na francuskoj televiziji On n'est pas couché koju prati oko dvadeset miliona ljudi; poznati francuski pisac Frederik Begbede, našoj publici poznat po romanu 399, pisao je kolumnu o filmu. Sve to je rezultovalo odličnim startom filma i dodatnim projekcijama.

“Posle izuzetnih distribucija, u do sada sedam evropskih zemalja, dobar start u Francuskoj nije veliko iznenađenje, ali svakako jeste ovako dobar rezultat posle prvog vikenda prikazivanja koji, prema proceni distributera obećava blizu 100.000 gledalaca u fransuskim bioskopima. Mislim da bi ovo mogao a bude i dobar podstrek našoj državi da podržava i srpske filmove koji dobro komuniciraju sa bioskopskom publikom u Evropi. “Parada” je, ispostavilo se, i festivalski film, sa do sada 19 nagrada na međunarodnim festivalima, ali i repertoarski film koji je prodat u 28 zemalja. To nije česta kombinacija, ali je paradoksalno da se takvi projekti kod nas zaustavljaju već na nivou komisija Filmskog centra koje najčešće nemaju razumevanja za projekte koji mogu da nađu put do srca publike”, rekao je scenarista i reditelj filma Srđan Dragojević.

Sa pretpremijernim projekcijama i festivalima, film „Parada“ je do sada u Francuskoj videlo preko 25.000 gledalaca.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...