•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagrade za film "Žućko - priča o Radivoju Koraću"

Na upravo završenom, tridesetom po redu Milanskom Internacionalnom FICTS festivalu (Milano International FICTS Fest) igrano-dokumentarni film „Žućko-priča o Radivoju Koraću“ reditelja Gordana Matića osvojio je dva izuzetna međunarodna priznanja.

U kategoriji „film“, „Žućko“ je osvojio „Mention d’Honneur“ za najbolji film Festivala. Pored toga, film je dobio i „Specijalnu nagradu - Trofej“, za koju konkurišu učesnici svih 7 takmičarskih selekcija -1) Olimpijske vrednosti, 2) Dokumentarni film, 3) TV program i nove tehnologije, 4) Sport i društvo, 5) Film, 6) Sportska reklama, 7) Filmovi i TV emisije na temu fudbala. Ove godine, pokrovitelj te nagrade bio je fudbalski klub „Inter“. Reditelju Gordanu Matiću nagrade je uručio profesor Franco Ascani, član Komiteta za kulturu i obrazovanje Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Milanski FICTS festival je nauticajniji i najveći filmski festival sportskog filma na svetu. To je ujedno i najveća svetska smotra i market sportskih programa i filmova. Za zvaničnu selekciju Festivala, koji se održavao od 5. do 9. decembra, konkurisalo je preko dve hiljade naslova iz 114 zemalja. O značaju FICTS-a govori i to da je, prema zvaničnim podacima organizatora, za 30. Festival bilo akreditovano 320 sportskih novinara i 250 sportskih TV kanala. Pokrovitelj Festivala je Međunarodni olimpijski komitet.

Inače, gosti festivala uvek su velike zvezde sporta i filma iz celog sveta. Tako je bilo i ove godine. Festivalu su, pored ostalih, prisustvovali i Max Biaggi, Alexander Tikhonov, Filippo Inzaghi, Homar Leuci, Isabella Rossellini, Alex Zanardi, Javier Zanetti i mnogi drugi.

Zvaničan sajt festivala: http://www.ficts.com/

Da podsetimo, „Žućko-priča o Radivoju Koraću“ je igrano-dokumentarni film o legendarnom košarkašu, koji je bio velika evropska i svetska zvezda. Do sada je prikazan na brojnim festivalima širom zemlje i sveta i višestruko nagrađivan. Na Međunarodnom festivalu sportskog filma ATLANT (International Sports Film Festival ATLANT) u gradu Lipetsk u Rusiji, kao i festivalu u Abudži u Nigeriji, film „Žućko“ proglašen je za najbolji film Festivala. Tu su i dve nagrade na festivalu u Palermu, za najbolju režiju i najbolji strani film, te nagrade „Srebrni vitez“ u Moskvi u maju ove godine i nagrade na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...