•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pet mrtvih adresa (1984)

Film 'Pet mrtvih adresa' savremena je priča o ženi na prekretnici života, ženi koja se jos uvek oseća mladom, ali ne toliko da bi život zapoćela od samog poćetka.

Melisa, glavno lice ove priče, vraća se u Zagreb nakon desetak godina, posle neuspelog braka u inostranstvu, bez dece i neispunjenih očekivanja. Želi zaboraviti sve šta je bilo, vratiti se prijateljima, majci, bratu i gradu koji voli i oseća kao svoju prirodnu sredinu. Međutim, vrlo brzo spoznaje da deset godina i nije tako beznačajno razdoblje.

Tragajući za poslom, stanom i starim prijateljima nalazi promenjene ljude, izmenjenu društvenu situaciju, drukčije, nepoznato lice obožavanog grada - sve same mrtve adrese.

Ne nalazeći više zajednički jezik ni sa majkom ni sa prijateljima, doživljava još jedno razočaranje u brzopletoj nameri da ostvari kakvu-takvu emotivnu vezu i konačno shvata da se najveća promena ipak dogodila u njoj samoj. I jednog lepog suncanog dana...


Žanr:drama
Godina:1984
Reziser:Branko Ivanda
Scenario:Melita Cerlek
Uloge:Marija Danira, Bogdan Diklić, Boris Festini
Studio: Televizija Zagreb
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpskohrvatski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....