•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U 91. godini preminuo SF pisac Ray Bradbury

Ray Bradbury, „maestro“ naučne-fantstike koji stoji iza ostvarenja poput „Fahrenheit 451“ i „Something Wicked This Way Comes“, je preminuo u 91. godini. Ovaj autor je poznat po stotinama romana i kratkih priča, bio je i odličan scenarista koji je radio na mnogim klasicima, uključujući John Huston-ovu adaptraciju „Moby Dick“-a ali i SF ostvarenje „It Came From Outer Space“.

Nekoliko njegovih priča je preneto na filmsko platno, od kojih je delo „Fahrenheit 451“ Francois-a Truffaut-a možda najpoznatije. Tu je i „The Illustrated Man“ adaptacija kolekcije Bradbury-jevih priča i zaista je vredno pomena.

Sigurno je da je SF polje umetnosti ostalo uskraćano za jendog odličnog stvaraoca, kako u književnosti kao i u filmskom svetu smrću Ray Bradbury-ja.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu