•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

“Zlatna palma” 65. Kanskog festivala u distribuciji MCF - a

Dobitnik “Zlatne palme”, film Mihaela Hanekea “Ljubav”, i još jedanaest filmova sa 65. Kanskog filmskog festivala naći će se u distribuciji MCF MegaCom Filma.

Među njima su i “Anđeoski deo”, film Kena Louča, koji je osvojio nagradu žirija, kao i “Posle senke, svetlost”, film meksičkog reditelja Karlosa Rejgadasa, nagrađen za najbolju režiju i najbolju scenografiju.

MCF MegaCom Film distributer je i filma “Lorens, u svakom slučaju”, za koji je Suzan Klemo nagrađena kao najbolja glumica, u selekciji “Izvestan pogled”.

Osim četiri pomenuta filma, u distribuciji MCF MegaCom Filma naći će se još i: “Sveti motori”, Leosa Karaksa, “Kao neko zaljubljen” Abasa Kjarostamija, “Misterija” Lu Jea, “7 dana u Havani” – omnibus, “Renoar” Žila Burdoa, “Ništa još niste videli”, Alana Renea, “Na putu” Valtera Saleša i “Ja i ti” Bernarda Bertolučija.

Mihael Haneke, koji je i 2009. godine osvojio Zlatnu palmu, za film “Bela traka”, jedan je od retkih reditelja koji su ovu prestižnu nagradu osvojili dva puta. Osim njega, tu čast su imali Frensis Ford Kopola, braća Žan-Pjer i Lik Darden, Bile Ogast, Šohei Imamura i Emir Kusturica.

Film “Ljubav” prati Džordža i Anu, dvoje penzionisanih profesora muzike, čija je ljubav stavljena na probu dok je Ana na samrti. Ova nagrađena drama snimljena je u francusko-nemačko-austrijskoj koprodukciji.

Kenu Louču, koji je 2006. godine dobio “Zlatnu palmu” za film “Vetar koji njiše ječam”, ovogodišnja nagrada žirija deveto je priznanje koje je on do sada osvojio na Kanskom festivalu. Komedija, čija se radnja dešava u Glazgovu, bavi se četvoricom prestupnika osuđenih na društveni rad koji odlučuju da ukradu kutiju skupocenog viskija sa idejom da će im to promeniti život nabolje.

Zahvaljujemo se MCF - u

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...