•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bad Boys (1983)

“Bad Boys” je američka krimi drama iz 1983. godie, koja je prvenstveno smeštena u maloletničkom zatvoru. Naslovne uloge su poverene odličnim glumcima. Tu su: Sean Penn, Esai Morales i Ally Sheedy koja je ovde debitank. Reditelj je Rick Rosenthal, a originalnu muziku je komponovao Bill Conti.

"Bad Boys" nam donosi priču o nekim žestokim momcima iz bande u Čikagu koji jednostavno upadaju u nevolju i bivaju poslati u maloletnički zatvor, gde prave još više nevolje čim se nađu iza rešetaka. Sledeći tradiciju koja se može videti u ovakvim filmovima, ova priča nam donosi i pouku u kojoj loš momak mora da odluči da li želi da postane dobar.

U naslovnoj ulozi je legendarni, tada mladi, Sean Penn kao Mick O'Brien, a njemu je partner Esai Morales u ulozi Paco-a, Latino mladiće. Obojica su žustri, zli, anti-socijalni mladići. Njihovi životni putevi se prepliću vezano za dilovanje droge u kome je Paco vezano za uličnu bandu. Tu dolazi i do nesporazuma, iznenadne i šokantne pucnjava – a rezultat je smrt Paco-vog mlađeg brata. Mick ga je ubio. Rezltat toga je da je Mick odveden u zatvor, a Paco želi da se osveti tako što siluje Mick-ovu devojku. Paco je uhvaćen i biva poslat u isti zatvor u kome kaznu služi i Mick.

Mick je već naučio zatvorska pravila, ali ih i Paco uči jako brzo. U ovom zatvoru vlada nasilje i seksualno maltretiranje. Najjači mogu da prežive. Situacija je jako komplikovana naravno zbog činjenice vezane za to da svi u zatvoru znaju da Mick i Paco moraju da se bore do smrti kako bi očuvali svoju čast.

U ovom ostvarenju ulične bande nisu prikazane u glamuroznom svetlu, niti su stilizovane. Kada se gleda ovaj film, čini se da prisustvujemo stvarnim događajima. Sve u svemu, ovaj film vredi pogledati.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:zločinački, drama, triler
Godina:1983
Reziser:Rick Rosenthal
Scenario:Richard Di Lello
Uloge: Sean Penn, Reni Santoni, Jim Moody
Uzrast:R
Award:1 osvojena
Studio:EMI Films, Solofilm
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...