•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pad u raj (2004)

„Pad u raj“ je srpski film napravljen 2004. godine u režiji Miloša Radovića. Glavne uloge tumače Lazar Ristovski, Branka Katić, Sajmon Lindon, Olivera Marković, Bogdan Diklić, Predrag Ejdus, Nikola Pejaković, Jovana Milovanović, Tim Maršal, Ana Sofrenović, Slobodan - Boda Ninković, Goran Daničić, Ljubomir Bandović, Miodrag Popov i Biljana Srbljanović.

„Pad u raj“ je priča o bizarnom srpskom ludaku (Lazar Ristovski) koji je oborio „avaks“ sa krova svoje kuće — jer ga je navodno nerviralo što njegova sestra (Branka Katić) pozira pilotima neprijateljskog aviona. On otima pilota (Sajmon Lindon) i ne zna šta bi s njim. Pilot pokušava da pobegne na različite načine, ali ne uspeva. Na kraju priče, pilot se spasava i sve ima srećan kraj.

Filmska priča govori o nesrećnim događajima koji su zadesili Jugoslaviju 1999. godine, ali kroz oči jednog lucidnog patriote, igra ga Lazar Ristovski, koji sasvim sam pokušava da reši rat. Možda bi se moglo reći da se radi o crnohumornoj priči. Ipak, ona u velikoj meri oslikava karakter čoveka ovog podneblja kad se nađe u bezizlaznoj situaciji, a život traži rešenja i izlaze na ovaj ili onaj način. Kod našeg junaka to je bilo - na njegov način. Snimanje filma počelo je u leto 2003. godine.

Zanimljivo je da je scenario o bombardovanju Beograda nastao 1995. godine, čak četiri godine pre stvarnog događaja, i da su uloge od početka bile namenjene Lazaru Ristovskom i Branki Katić.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:komedija, ratni
Godina:2004
Reziser:Miloš Radović
Scenario:Miloš Radović
Uloge:Lazar Ristovski, Branka Katić, Simon Lyndon
Studio:Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland (ARD)
Website:www.ard.de
Jezik:Srpski, Engleski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...