•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rango (2011)

Rango je američki kompujuterski animirani porodični film iz 2011. godine reditelja Gore-a Verbinski-og i producenta Graham-a King-a.

U filmu “Rango”, kameleon, kućni ljubimac, kome je glas pozajmio Johnny Depp, dospeva u Mojave pustinju kada je ispao iz automobile svog vlasnika. Kada je sreo Roadkill-a (Alfred Molina), koji traži mistični “duh zapada”, izbegao je da ga pojede crvenorepi jastreb. Narednog dana, nakon noćne more, upoznaje pustinjsku iguanu Beans (Isla Fisher), rančerovu kćerku koja ga vodi u Dirt, grad na Starom Divljem Zapadu, naseljen pustinjskim životinjama. Šta je ovom gradu najviše potrebno je voda, ali takođe i heroj i šerif.

Beans otkriva da su reserve vode na opasno niskom nivou. U Gas Can Saloon-u, kameleon uspeva da se lažno predstavi kao Rango (tako što je uzeo poslednja slova reči Durango). Tada Rango stupa na scenu i preuzima ulogu i heroja i šerifa i sebično želi da sam reši slučaj vode.

Nakon serije njegovih “herojstava”, major (Ned Beatty) proglašava Rango-a novim šerifom. Beans je skeptična i zahteva da Rango istraži problem sa vodom, dok građani brinu jedino o tome da se opasna zvečarka Jake ne vrati i ponovo krene da ih teroriše.
Rango i Beans zaključuju da major kupuje zemlju u blizini, a Rango se priseća da mu je major jednom rekao da ko kontroliše vodu – kontroliše sve. On se suprotstavlja majoru, koji poriče da je uradio išta loše i pokazuje Rango-u da gradi moderan grad na staroj zemlji. Kako nema nikakvih dokaza da je major loš momak, Rango odlazi, dok major, videći da je Rango blizu tome da otkrije koji su njegovi stvarni planovi, naređuje da se zvečarka Jake pozove. On dolazi i puca u Rango-a,pokazuje da se on samo pretvarao, ponižava ga i primorava da prizna da sve što je do tada pričao u gradu o sebi samo velika laž.

Stideći se, zato što više ne zna ko je zapravo, Rango luta pustinjom i sreće “duh zapada” (Timothy Olyphant), kauboja koga Rango zove “čovek bez imena”. Duh inspiriše Rango-a i govori mud a ni jedan čovek ne može da sam “nosi” svoju priču. Tako da Rango dobija pomoć i otkriva da je izvor vode zapravo Las Vegas i da je neko prekinuo tok vode. Rango tada regrutuje brdski klan kako bi ostvario svoj plan.

Po povratku u grad, on izaziva Jake-a na dvoboj sa samojednim metkom. Dešava se i to da je Rango, zbog pretnje po Beans-in život, primoran da se preda i biva zatvoren u staklenoj posudi da bi se udavio. Unutar posude Beans ljubi Rango-a, ali se davi metkom, koji je on imao sakriven u ustima. Rango pokušava da je oživi metodom davanja vazduha “usta na usta”, a ona izbacuje metak koji razbija posudu. Prihvatajući Rango-a kao dostojnog protivnika, Jake hvata majora i odvodi ga u pustinju kako bi mu se osvetio. Stanovnici Dirt-a slave povratak vode i proglašavaju Rango-a svojim herojem.

Kritičari su uglavnom sve lepo rekli o filmu “Rango”, posebno su pohvalili činjenicu da je film odličan i bez 3D efekata. Film je odlično urađen i sigurno će se dopasti kako mlađoj, tako i starijoj publici - apsolutna preporuka.

MN
Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:2011
Reziser:Gore Verbinski
Scenario:John Logan
Uloge:Johnny Depp, Isla Fisher, Timothy Olyphant
Uzrast:PG
Award:Oscar, 25 nagrada i 13 nominacija
Box office:123
Studio:Blind Wink Productions
Zemlja:United States
Website:www.rangomovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu