•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monsieur Lazhar (2011)

“Monsieur Lazhar” je kanadska drama iz 2011. godine koju je režirao Philippe Falardeau. Ovaj film je nastao iz komada za jednog glumca Évelyne-a de la Chenelière i nominovan je za Oskara za Najbolji strani film na 84. dodeli ovih nagrada.

Priča filma je smeštena u Montreal-u, gde nastavnica u osnovnoj školi počini samoubistvo. Bachir Lazhar, imigrant iz Alžira, je ubrzo angažovan da zameni tu nastavnicu, dok i sam preživljava ličnu tragediju. Njegova žena, koja je takođe pisac, je umrla u podmetnutom požaru zajedno sa sinom i kćerkom. Ovaj požar je prouzrokovala njena poslednja knjiga koja je vezana za socijalne i ekonomske nedostatke u Alžiru, pa je tako i nastala tvrdnja da “ništa nije normalno u Alžiru”.

Novi nastavnk Bachir se upoznaje sa svojim učenicima, uprkos kulturnim razlikama, što može da se primeti od samog početka. I dok razred pokušava da zaboravi na samoubistvo prethodne nastavnice, niko zapravo i ne primećuje bolnu prošlost novog nastavnika Bachir –a i toga da je on zapravo izbeglica.

Žanr:komedija, drama
Godina:2011
Reziser:Philippe Falardeau
Scenario:Philippe Falardeau
Uloge:Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron
Uzrast:PG-13
Award:nominovan za Oskara
Studio:micro scope
Zemlja:Canada
Jezik:francuski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...