•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Mask of Zorro (1998)

“The Mask of Zorro” je američki film iz 1998. godine koji je zasnovan na čuvenom liku Zorro-a koji je stvorio Johnston McCulley. Reditelj ovog filma je Martin Campbell, a glumačku ekipu čine odlični: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones i Stuart Wilson.

U filmu “The Mask of Zorro”, pravi Zorro (Hopkins) beži iz zatvora kako bi pronašao svoju davno izgubljenu kćerku (Zeta-Jones) i osvetio se zbog smrti svoje supruge za koju je odgovoran korumpirani guverner (Wilson). U ovom poduhvatu, starom Zorro-u pomaže njegov naslednik (Banderas.

Godina je 1821., Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) se bori protiv Španaca u meksičkom ratu za nezavisnost kao Zorro, misteriozni osvetnik koji brani meksičke seljake. Don Rafael Montero (Stuart Wilson), je surovi guverner koji otkriva de la Vega-in tajni identitet. Kada uhapse de la Vega-u u njegovoj kući, jedan od Montero-vih vojnika ubija de la Vega-inu suprugu Esperanza-u (Julieta Rosen). Montero tada odvodi u Španiju malu de la Vega-inu mladu kćerku Elena-u.

Dvadeset godina kasnije, Montero se vraća iz egzila u Španiji sa Elena-om (Catherine Zeta Jones), koja je izrasla u prelepu devojku. Njegov povratak, međutim, inicira i povratak de la Vega-e, koji je proveo dve decenije u zatvoru i planiraod da se osveti svom neprijatelju Montero-u. De la Vega sreće i lopova Alejandro-a Murrieta (Antonio Banderas), koji se još od malena divio osvetniku Zorro-u. Tada de la Vega odlučuje da uzme Murrieta pod svoju zaštitu, želeći i on da se osveti kapetanu Harrison-u Love-u (Matt Letscher), koji je ubio njegovog brata i Montero-va je desna ruka.

Zorro je poznat kao zaštitnik naroda i čovek koji čini dobro, a ne lopov i negativac. Tako da se na scenu ponovo vraća i jedan konj vranac, koji podseća na legendarnog Zorro-ovog konja Tornado-a, a maldi Zorro oblači čuvenu masku i prava akcija počinje.

Ovo je odličan film sa samom glumačkom elitom i uzbudljivom pričom, koju svakako vredi pogledati.

Žanr:akcija, avantura, romansa
Godina:1998
Reziser:Martin Campbell
Scenario:Johnston McCulley, Ted Elliott
Uloge:Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones
Uzrast:PG-13
Award:nominovan za 2 Oskara
Studio:TriStar Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:136 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...