•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Denzel Washington i Ryan Reynolds posle filma “Safe House” govore o svojim ulogama

Film “Safe House” će imati premijeru 10. februara, a sigurno je da će biti pravi hit obzirom na imena koja se vezuju za njega: Denzel Washington i Ryan Reynolds.

U ovom filmu, Washington igra Tobin-a Frost-a, koji je bivši agent CIA-e koji je postao internacionalni kriminalac i koji dolazi u posed gomile tajnih dokumenata vezanih za nelegalne aktivnosti nekoliko svetskih tajnih agenata. Upravo iz tog razloga, on postaje meta plaćenika Vargas-a (Fares Fares) i njegovih ljudi. Kako bi pobegao, Frost se predaje u američkoj ambasadi i prebačen je u “sigurnu kuću” CIA-e u Cape Town-u, Južna Afrika. Čovek koji je odgovoran za tu “sigurnu kuću” je Matt Weston (Ryan Reynolds), agent niskog ranga koji tu živi sa svojom devojkom. Imajući u vidu da su plaćenici spremni na sve, Frost-ova jedina nada da ostane u životu je upravo ova “sigurna kuća”.

U susret premijeri filma “Safe House”, Denzel Washington i Ryan Reynolds govore o tome kako su se pripremali za svoje uloge, ali i o tome kako je bilo snimati zahtevne scene borbe i prave scene skijanja na vodi.

Nakon rada na ovom ostvarenju, jeste li sigurni za bezbednost zemlje ili ipak imate nekih sumnji?

Washington: Znate, pre nekoliko godina, radio sam film “The Siege”. Tada sam jako puno istraživao sa FBI-jem i CIA-om, i tada sam bio sasvim zadivljen. Tako da, posle toga, nisam više ničim iznenađen.

Reynolds: Uvek mislim da nije strašno ono što znamo, već ono što ne znamo. Verujem da sigurno može da se napiše jedna, ili čak dve knjige o onome što se zapravo dešava.

Da li ima pun scena fizičke borbe u ovom filmu? Kako održavate svoje telo u kondiciji?

Washington: Radili smo sa momkom po imenu Oliver.

Reynolds: Da, sa Oliver-om Schneider-om.

Washington: Imali smo sigurno dva ili tri meseca da se pripremimo. Postoji scena kada padam kroz krov i počinjem odmah da se borim sa nekim momkom, a čak i one scene koje smo obojica imali na kraju smo pripremali gotovo nekoliko meseci, pre nego da ih snimimo. Možete i videti da su Ryan-ove borbe bile jako zahtevne, čak u jednoj sceni skače kroz prozor.

Reynolds: Da, odlična je i scena borbe noževima u telefonskoj govornici.

Jeste li radili sa nekim pravim operativcem CIA-e i da li je bilo nekih povreda tokom snimanja?

Reynolds: Da, imali smo CIA-inog operativca na setu.

Washington: Da, sve vreme. I Ryan mi je napravio masnicu.

Reynolds: Da, jesam, zaista.

Washington: Postoji scena kada pokušavam da ga zadavim i imam lisice na rukama, a sve se to dešava u kolim koja jure vrtoglavom brzinom, a on zapravo ne vozi kola, već to čini neko drugi, pa se jednostavno desilo da sam ja nekako krenuo napred, a on nazad i.....eto, napravio mi je modricu.

Denzel-e, dok ste se pripremali za film šta Vam je pomoglo da izgradite svoj lik?

Washington: Postoji knjiga pod nazivom “The Sociopath Next Door” a ja sam mislio da je većina sociopata nasilna, dok je nisam pročitao. Međutim, knjiga mi je pomogla da to nije tako. Skoro sve sociopate žele da pobede, bez obzira na sve. Oni čak koriste i sažaljenje. Tako da vas dovedu do toga da pomisle da ste slabi i počinjete da ih sažaljevate. Čitao sam o jednom sociopati koji je zapravo bila psiholog i bila je jako bolesna da je mrzela drugog psihologa i imala bolji automobil od nje , tako da ga je stalno parkirala odmah pored auta žene koju je mrzela samo da bi se ona osećala loše. Jednostavno je želela da pobedi. Isto tako, postojao je i socipata koji je krao prdmete u pošti i onda se vraćao tamo narednog dana, zato što je voleo da gleda haos koji je stvorio. Uživao je da gleda kako se drugi muče u da razreše šta se zapravo desilo. Pretpostavljam da se tada osećao moćno.

U svojim pripremama ja sam dosta pisao, čitao scenario dok smo snimali i morao sam da pronađem načina da “pobedim” u svakoj situaciji bez obzira na sve. Postoji scena kada o fudbalskom meču,kada je on spreman da se ponaša i kao devojčica da bi bio u prednosti. Sociopata će uraditi sve da pobedi.Baš sve.

Kako ste se osećali kada ste bili zatvoreni u prtljažniku automobila ili dok ste sufrovali na talasima? Jeste li se makar malo uplašili?

Washington: Ne, nisam klaustofobičan i ne bih želeo da odajem tajne...ali, kola se nisu kretala. A i znao sam kako da izađem. Surfovanje je bilo gotovo stvarno i ja sam stvarno želeo da to osetim. Ali, ne bih da odajem baš sve.

Reynolds: Da, najviše me je uznemiravalo to kada sam ga gledao kako surfuje na vodi.

Ryan-e jeste li zaista vozili automobil?

Reynolds: Da, puno puta, a ono što je najčudnije vezano za scene vožnje automobila je da kada vozim automobil to je manje strašno za mene. Na setu je bio i profesionalni vozač koji je znao težinu kola i jako je puno olakšao snimanje. Tako da ste mu mogli kompletno verovati da zna šta radi.

Denzel-e, da li Vam je zanimljivijie kada igrate negativca?

Washington: Znate, moj naredni projekat, koji će izaći krajem godine ili početkom naredne godine nosi naziv “Flight” i u njemu igram alkoholičara i pilota koji je narkoman, čiji se avion ruši, ali on spašava nekoliko ljudi. Verujem da je kliše da se veruje da se loši momci mnogo bolje zabavljaju od dobrih, zato što jednostavno mogu da kažu bilo šta i da se “izvuku”. Ponekada, kada ste dobar momak, nekako ste “zarobljeni”. Tako da se slažem da se loši momci sigurno bolje zabavljaju!

Kako je bilo raditi sa rediteljem čije ovo američki prvenac?

Reynolds: Daniel Espinosa je izuzetno nadaren filmadžija i momak koji je pročitao gotovo sve knjige koje možete zamisliti, ali je isto tako i odgledao i svaki film koji možete da zamislite, a učio je od najboljih, tako da samo primenjuje sve to . On je zaista jako vešt. Daniel je momak na koga se uvek možete kladiti.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...