•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

127 Hours (2010)

“127 Hours” je biografska drama o preživljavanju iz 2010. godine čiji scenario je radio Danny Boyle, koji ga je i režirao i producirao. Glavni glumac u ovom filmu je James Franco, koji glumi egzibicionistu i alpinistu Aron-a Ralston-a, koji biva zarobljen u izolovanom kanjonu Robbers-u Roost-u, u istočnoj Juti, aprila 2003. godine i biva isto tako primoran da sam sebi amputira desnu ruku kako bi uspeo da se spase i preživi. Niko nije znao gde se on nalazi, zato što je u avanturu krenuo sasvim sam.

“127 Hours” je film koji je zasnovan na Ralston-ovim memoarima pod nazivom “Between a Rock and a Hard Place”. 25. aprila 2003. godine Aron Ralston (James Franco) se priprema za planinarenje po kanjonu u Nacionalnom parku u Juti. U toku tog poduhvata, on biva zarobljen među stenama. Prolaz je jako uzak, a on je pao na dno kanjona. U počeku, Ralston doziva u pomoć, ali obzirom da se nalazi na ekstremno izolovanom mestu, shvata da niko ne može da čuje njevov vapaj za pomoći. Tako da se miri sa činjenicom da je sam i prepušten svojim naporima. Upravo iz tog razloga, on počinje da snima video dnevnik svojom kamerom.

Vremenom Ralston shvata da su njegovi napori da se odlomi deo stene uzaludni, pa pokušava da iseče svoju ruku, ali mu je nož jako tup da to učini. Ostaje bez vode, pa mora da pije svoj urin. Tada probada svoju ruku, ali shvata da neće moći da dopre do kosti. Njegov video postaje sve više i više očajan, kako on počunje da oseća da umire. Tada sanja o svojim vezama i životnim iskustvima koje je imao u prošlosti. Seća se nekadašnje ljubavi (Clémence Poésy), porodice (Lizzy Caplan, Treat Williams, Kate Burton), ali i dvojice pešaka koje je sreo pre same nesreće. Sve to na navodi da zaključi da je sve ono što je uradio u životu dovelo do ove nesreće i da je bilo predodređeno da umre sam u kanjonu.

Posle pet dana, Ralston “vidi” kroz predskazanje svog nerođenog sina i nalazi dovoljno hrabrosti da se bi odseče ruku, oslobađa se i slika mesto gde je bio zarobljen. Onda, izlazi iz kanjona, iscrpljen i sav krvav i po njega dolazi helikopter da mu se pruži pomoć.

Film ““127 Hours” se završava snimcima pravog Aron-a Ralston-a iz njegovog života, posle nesreće koja mu se dogodila, a tu je i nekoliko njegovih avantura koje su usledile vezane za planinarenje, sa kojim je nastavio da se bavi posle nesreće. Može se videti i njegova supruga, koju je sreo tri godine kasnije, ali i njihov sin, Leo, koji je rođen 2010. godine. Na kraju filma je i tekst koji kaže da Ralston od nesreće koja mu se dogodila uvek ostavlja poruku gde ide sam.

MN
Žanr:avantura, drama, biografski
Godina:2010
Reziser:Danny Boyle
Scenario:Danny Boyle, Simon Beaufoy
Uloge:James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara
Award:nominovan za 6 Oskara
Studio:Cloud Eight Films
Zemlja:United States
Website:www.foxsearchlight.com/127hours/
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...