•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Holivud reporter" objavio kratki film o "Dari iz Jasenovca"

Filmski časopis "Holivud reporter" objavio je kratki film u kome autor "Dare iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević i izvršni producet filma Majkl Barenbaum govore o značaju tog ostvarenja, koje će od 5. febuara biti prikazivano u SAD.

Uz odlomke iz filma, koji govori o stradanjaju srpske djece i Srba kozarskog područja u koncentracionom logoru Jasenovac tokom postojanja ustaške Nezavisne Države Hrvatske /NDH/, Antonijević je istakao da je NDH bila jedina zemlja na svetu koja je imala logore za decu.

On je naglasio da je stalna borba između dobra i zla i da ona nikada ne prestaje.

Majkl Barenbaum, koji je i stručnjak za Holokaust, navodi da je glavno pitanje bilo kako kroz oči deteta progovoriti o tome što se dešavalo u koncentracionom logoru.

Ovaj film je morao biti snimljen, jer su se stvari opisane u njemu - desile, ističe Barenbaum i navodi da se nada da će publika izvući zaključak da svaki čovek ima mogućnost izbora.

Film "Dara iz Jasenovca" prvo će biti predstaven pred publikom u SAD, da bi na proleće bio prikazan pred evropskom publikom, pa tako i u Srbiji 22. aprila, na dan proboja preživelih zarobljenika iz hrvatskog konc-logora.

Srbija je nominovala ovo ostvarenje za Oskar za strani film, a nalazi se i u konkurenciji za Zlatni globus.

Scenario je napisala Nataša Drakulić, a glavnu ulogu devojčice Dare igra Biljana Čekić iz Kozarske Dubice.

Zvanični trejler filma izazvao je veliku pažnju, posebno na prostoru bivše Jugoslavije.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila