•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (1996)

Od početka devedesetih pa nadalje mala armija crnih režisera bombarduje gledaoce gomilom naslova u kojima nastoji da dokaže kako je njihova etnička zajednica, prisiljena da živi u getima američkih gradova i kako je osuđena na nezaposlenost, siromaštvo, drogu, nasilje i policijsku brutalnost, predstavljajući crnce kao najviše ugrožene ljude na kugli zemaljskoj. Delimično zahvaljujući tome što se svaka etnička zajednica može identifikovati sa njihovim problemima, ti filmovi, poznati pod zajedničkim naslovom "black pack", su zaradili gomilu novca.

“Don`t be a Menace to south central While drinking your juice in the hood” (Ne budi zao dok piješ sok u predgrađu)se od sličnih holivudskih proizvoda razlikuje po tome što iza njega ne stoje bezlični i nemaštoviti režiseri poput Jerry-ja Zucker-a nego braća Shawn i Marlon Wayans, izdanci talentovane crne komičarske porodice. Njihov stariji brat Keenen Ivory Wayans se par godina ranije okušao u sličnom projektu “I'm Gonna Git You Sucka” gde je sa dosta uspeha ismevao "blaxploitation" filmove 70-tih. Braća Wayans predano kreću njegovim stopama, nemilosrdno koristeći svaku priliku za ismejavanje "snažnih" filmova o crnačkom životu, pri čemu su im omiljene mete John Singleton (“Boyz n the Hood”, “Baby Boy”, ” Poetic Justice”, “Higher Learning”) i braća Hughes (“Menace II Society”, “Dead Presidents”). Možda je prevelika orijentiranost na sveže filmove smanjila kritičku distancu braći Wayans, ali zbog količine referenci ne možemo izbeći utisak da je “Don`t be a Menace…” možda bliži plagijatu nego parodiji. Ipak, humora u svemu tome ima dovoljno da nas film zabavi punih sat i po vremena i dopusti nam da ubuduće "black pack" filmove gledamo drugačijim očima.

NNT
Žanr:komedija, krimi
Godina:1996
Reziser:Paris Barclay
Scenario:Shawn Wayans, Marlon Wayans
Uloge:Shawn Wayans, Marlon Wayans, Keenen Ivory Wayans
Uzrast:R
Box office:39
Studio:Island Pictures, Ivory Way Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...