•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pretpremijera filma o Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini

Čast da prvi pogledaju novo ostvarenje City Marketing Centra „Ceo svet u jednoj dolini“ dobili su u Maloj sali NKC-a, pre svih, akteri ovog dokumentarno igranog filma. Film će premijerno biti prikazan poslednje večeri 52. Filmskih susreta, 30. avgusta na Letnjoj pozornici.

Drugačije vreme, drugačije vrednosti, drugačiji životi…film je setno podsećanje na mladost koja je stasavala u socijalizmu tokom sedamesetih i osamdesetih godina prošlog veka u velikoj zemlji koja je svima davala veće šanse nego što ih imaju sada.

Film „Ceo svet u jednoj dolini“ nisu samo lične priče, niti priča o ulici Vladimira Nazora, već i opšti prikaz društvenog stanja u našem gradu i zemlji uopšte.

O tim vremenima, sa različitih kulturoloških strana govore svedoci toga vramena Dragan Ara Aranđelović, disk džokeji Miki Lazić i Bane Miljković, Vladimir Vanja Stanojević, Dubravka Katić, sociolog Đokica Jovanović i mnogi drugi.

Scenario za film je uradio Vladimir Ristić, kamera je bila poverena Bojanu Jovanoviću, reditelj filma je Boban Rajković, a producent je Oliver Paunović. Film traje 75 minuta.

„Nakon premijere na Letnjoj pozornici 30. avgusta, film će biti prikazan i na amfitetaru na keju u toku septembra, a u toku su i pregovori sa televizijama sa nacionalnom frekvencom za emitovanje. Naravno, tek predstoji i festivalski „život“ ovog filma na koji smo vrlo ponosni, jer smo uspeli da sačuvamo duh davno prohujalog vremena, koji je bio veoma značajan za Niš“, kazao je producent filma Oliver Paunović pre početka pretpremijere.

Posebnu zanimljivost u filmu predstavljaju kratke igrane sekvence u kojima glavnu ulogu tumači niški glumac Aleksandar Mihailović, a koje je reditelj Rajković znalački iskoristio usled nedostatka arhivske građe iz tog vremena.

„Dakle, nije što smo tada bili mladi, nego je vreme zaista bilo lepše i humanije“, setna je ocena svih koji su danas odgledali film.

Vreme ide u jednom pravcu, sećanje u drugom, zato nađite vremena da pogledate ovaj film 30. avgusta jer će izazvati snažne emocije, a pre svega „žal za onim što nekad bejaše“.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...