•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Someone Like You... (2001)

'Neko poput tebe' je klasična romantična komedija o suprotnostima koje se privlače. Donekle nalik poznatim prilikama u koje se često upliću Tom Hanks i Meg Ryan, Goldwynova komedija ne pokušava da markira nova područja žanra, već da zabavi gledaoce pokušanim zapletima.

Lepa voditeljka talk showa, Jane (Ashley Judd), došla je do zanimljive teorije: muškarci se, naime, ponašaju prema ženama kao većina životinja prema svojim partnerkama. Nakon "odrađivanja" obaveze, ženke mužjacima više nisu privlačne. Povod razvijanja ove teorije kratkotrajna je Janeina veza s novim producentom showa, Rayom (Greg Kinnear), klasičan primer osvajanja i napuštanja. Jedino rame na koje se nesrećna Jane može osloniti pripada nikom drugom no najvećem osvajaču ženskih srca s posla, markantnom Eddieju (Hugh Jackman)...

Smešten u newyorški milje film istovremeno podseća i na seriju Seks i grad i na neke radove Woodyja Allena, a obraća se svima koje zanimaju genijalni razlozi za počinjanje i prekidanje romantičnih veza. U tom smislu Goldwynov film zaista nudi nekoliko zabavnih situacija, dok mu je vodeća odlika izbor glumačkih imena. U glavnoj ulozi je A. Judd (De-Lovely, Kolekcionar), a partneri su joj australijski glumac H. Jackman (Van Helsing, serijal X-Men) i G. Kinnear (Bolje ne može, Sabrina). U ostalim ulogama su slavodobitnica Američke filmske akademije M. Tomei (Moj rođak Vinny, U zamci) i dobitnica Emmyja E. Barkin (Before Women Had Wings, More ljubavi). U filmu se pojavljuje i reditelj Tony Goldwyn, ali ne stasom, nego samo glasom (Goldwyn je 1999. sinhronizovao glas Tarzana u istoimenom animiranom hitu). Izvrstan soundtrack uključuje pesme poznatih izvođača među kojima su i Annie Lennox, Tom Jones i The Cardigans.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2001
Reziser:Tony Goldwyn
Scenario:Laura Zigman, Elizabeth Chandler
Uloge:Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman
Uzrast:PG-13
Box office:27.3M USD
Studio:Fox 2000 Pictures, Lynda Obst Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...