•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Ponosni na svoje korene' – dokumentarni film o istoriji Niša

„Ponosni na svoje korene“ naziv je najnovijeg projekta u promociji našeg grada. Na teritoriji Grada Niša biće snimljeno 15 epizoda, kao i filma koji će sadržati sažetak ovog serijala, a premijeru videće 2018. godine na Filmskim susretima.

Serijal realizuje kompletno niška ekipa. Reditelj je Bobi Rajković, scenarista istoričar Nebojša Ozimić, muziku je pisao Borislav Mladenović Ćaba, a producenti su Dragan Videnović i Miodrag Stojadinović. Narator i promoter serijala je naš poznati glumac Tanasije Uzunović, kome niški dijalekt neće biti problem, s obzirom da je rođen u Nišu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i članica Gradskog veća za kulturu primili su danas u Gradskoj kući Tanasija Uzunovića i ostale članove ekipe koja će u narednih godinu dana snimati televizijsku seriju „Ponosni na svoje korene“, od najstarijih vremena do danas.

“ Mi ćemo se truditi da budemo podrška u svakom smislu, koliko je to moguće, ne samo da bodrimo. Želimo da se što više pozitivnih stvari dešavaju u našem gradu. I prema Bogu I prema narodu smo dužni da zaštitimo ono što je najveće bogatstvo našeg naroda, a mi imamo kao ni jedan narod imamo čime da se ponosimo” – rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Većnica za kulturu Jelena Mitrovski istakla je da će Grad izaći u susret i da će im sve arhive biti dostupne, kako bi film izgledao što bolje.

“ Mi smo krenuli sa mogućnošću da ljudi koji rade na ovom serijalu, da im učinmo dostupnim sve gradske resurse, da oni mogu da prikupe dovoljno materijala. Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo podržati jedan ovakav projekat kakav je selijal o istoriji Niša koji se sastoji od 15 epizoda I svaka epizoda će obuhvatati jednu epohu. Ovo je nešto izuzetno, nešto što će pomoći da promovišemo naše kulturno istorijsko nasleđe” -rekla je Jelena Mitrovski.

“Niš je u Srbiji, tako da je i Srbija dužna prema Nišu a samim tim i prema ovom projektu. Ukoliko je to moguće. I Niš treba da pruži punu podršku, da uloži sve svoje snage da ovaj projekat zaista zaživi, na jedan dostojanstven način. “ – rekao je glumac, narator u serijalu Tanasije Uzunović.

“Meni će verovatno biti još teže da se to završi u produkciji do kraja kroz snimanje i postprodukciju. U ovoj prvoj epizodi koja obuhvata praistoriju. Biće dosta i kompjuterskih animacija, rekonstrukcija” –nadovezao se reditelj Bobi Rajković.

Film o istoriji Niša koji će biti titlovan I na engleskom jeziku biće premijerno prikazan na filmskim susredima naredne godine, a mesec dana nakon toga počeće i emitovanje serijala na nekoj od lokalnih ali i televizija sa nacionalnom frekfencijom.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...