•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sully (2016)

Putnički avion, sa onesposobljenim motorima, sleće na ledenu reku Hadson hladnog zimskog jutra 2009. godine – i, zahvaljujući veštom pilotu, veteranu sede kose očaravajućeg imena – Česli „Sali“ Salenberger (engl. Chesley „Sully“ Sullenberger), svi putnici i članovi posade na tom letu su preživeli. Zvuči kao holivudski film, zar ne? Verovatno se pitate zašto je filmu „Sully“, koga je režirao Klint Istvud (engl. Clint Eastwood), trebalo sedam godina da dođe na ekrane?! Ova izvanredna priča o „Čudu sa Hadsona“ (engl. Miracle on the Hudson) bila je spremna za bioskopska platna od samog početka.

Da nije bilo Toma Henksa (engl. Tom Hanks) da igra glavnu ulogu, Istvud bi morao da ga izmisli: ovo je jedan od onih slučajeva kada se ličnosti filmske zvezde i stvarne legende savršeno uklope. Čak iako ne poznajemo Salija iz stvarnog života, zamišljamo ga donekle kao Toma Henksa – dopadljiv, staromodan tip sa sjajem u oku; neko ko bi se postarao da napustite avion bezbedno, a zatim skromno prepustio zasluge drugima, govoreći kako su svi bili heroji toga dana.

To je ono protiv čega se film „Sali“ bori: priča koju već znamo, heroj za koga mislimo da smo ga već negde sreli, kraj koji je, srećom, poznat. Istvud i scenarista Tod Komarnicki (engl. Todd Komarnicki) spretno stvaraju napetost uvijajući vreme: film počinje sa Salijem nakon što se čudo desilo, koji se suočava sa istragom nesreće („prinudno sletanje u vodu“, ispravlja on) i biva mučen noćnim morama o tome šta se sve moglo desiti. Postepeno, priča se kreće kako unapred tako i unazad, konačno nas dovodeći do događaja koji su se desili tog jutra – što je izvedeno tako glatko da ćete primetiti da se držite za naslone svojih stolica, brinući za avion sa 155 duša koji tone u ledenu vodu.

Iako je film iznenađujuće kratak (kao i sam let), na mahove je prenatrpan; pre svega u delu pred kraj u kojem su nam previše puta prikazane kompjuterske simulacije sletanja. Međutim, to nije bitno – ono što ostavlja utisak u ovom filmu je topla osećajnost ljudi (najviše kod posade i mnogih spasilaca) koji rade svoj posao i to dobro, kao i tiho, kontrolisano oduševljenje koje nas Henks pušta da vidimo kada Sali napokon shvati, satima nakon sletanja, da su svi oni koji su bili na letu tu.

Ostanite do kraja filma da vidite kako se preživeli iz stvarnog života i sam Sali ponovo sreću. On ne liči mnogo na Henksa, ali to uopšte nije bitno; onaj sjaj u očima im je isti.

Žanr:biografski, drama
Godina:2016
Reziser:Clint Eastwood
Producent:Clint Eastwood, Frank Marshall
Scenario:Todd Komarnicki, Chesley Sullenberger
Uloge:Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney
Uzrast:PG-13
Box office:105.4M USD
Studio:FilmNation Entertainment, Flashlight Films, Kennedy/Marshall Company, The See
Zemlja:United States
Website:www.sully-movie.com/#home
Jezik:engleski
Trajanje:96 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila