•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kako je govorio Dragan Nikolić: Neki od citata legendarnog glumca

Legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo je u petak u Beogradu, posle duge i teške bolesti, u 73. godini života. Pamtićemo ga po ulogama u nekim od kultnih filmova, ali i njegovim izjavama koje je u intervjuima davao tokom godina.

Dragan Nikolić je rođen 1943. godine, apsolvirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Na filmskom platnu se prvi put pojavio sa ulogom Džimija Barke u filmu "Kad budem mrtav i beo". Tumačio je preko 20 pozorišnih uloga u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212.

Pamtimo ga po ulogama u brojnim fimovima: "Mlad i zdrav kao ruža", "Kičma", "Nacionalna klasa", "Ko to tamo peva", "Banović Strahinja", "Nešto između", "Balkan ekspres", "Obećana zemlja", "Belo odelo", "Turneja", "Ni na nebu ni na zemlji". Jedna od uloga koja ga je proslavila je svakako uloga Prleta iz TV serije "Otpisani".

Govorio je kako je burno i brzo živeo, da je borac, i da je zadovoljan onim što je do sada postigao, piše portal Srbijadanas.com.

Ovo su neki od citata koje je rekao Dragan Nikolić:

"Politika je kao gluma, stvar iskrenosti kroz koju dolaziš do istine. Ako je postulat u glumi da sve što radiš na sceni mora da ti se veruje, tako je i sa političarima. Kada gledam političare na televiziji, naročito u skupštini, lepo vidim ko laže. Nekima čak ni glumačka karijera ne bi pomogla da bi im se poverovalo. To nema veze sa ispunjenim ili neispunjenim obećanjima, već se lepo vidi da ni sami ne veruju u to što govore."

"Nikoga ne vučem za rukav, ali tražim poštovanje, isto ono koje imam sa onima sa kojima radim."

"Sam po sebi sam epoha."

"Jednostavan sam u stvarnom životu."

"Ne razvodite se preko novina, ne šaljite poruku partneru preko novina, pronađite svoju intimu."

"Sebi nikada nisam dozvolio da mislim da sam najbolji ili na neki način veliki."

"Mislim da je to svojstvo budala - verovati da si neko drugi."

"Živeo sam u istom kraju sa Ciganima, ne pravim socijalne razlike, da li je neko siromašan ili bogat, crn ili beo."

"Gluma je prikupljanje pažnje na sebe."

"Borba. Ne predati se. Zašto. I kome?

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila