•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zaboravite DiCaprija, Ennio Morricone je osvojio Oscara nakon 500 kompozicija

Petsto muzičkih numera za filmove osmislio je legendarni italijanski kompozitor Ennio Morricone pre nego što je konačno osvojio nagradu Oscar.

Na ovogodišnjoj dodeli upriličenoj u ponedeljak ujutro po našem vremenu Italijan je poneo zlatni kip za muziku u filmu Quentina Tarantina "The Hateful Eight".

"Nema sjajnog soundtracka bez sjajnog filma koji ga je inspirisao", skromno je izjavio 87-godišnjak. "Zbog toga zahvaljujem Quentinu Tarantinu što me je izabrao, kao i producentu Harveyu Weinsteinu i celoj ekipi".

Zahvalio se i kolegama koji su uz njega bili nominovani u kategoriji filmske muzike.

Morricone je na prethodnim dodelama Oscara imao pet nominacija i to za filmove Days of Heaven(1978.), The Mission (1986.), The Untouchables (1987.), Bugsy (1991.), i Malèna (2000.). Godine 2007. osvojio je počasnog Oscara za životno delo.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu